Sos de rosii usor picant

Ingrediente:

5 kg rosii bine coapte
3 cepe medii, tocate marunt
1 ardei gras tocat
1-2 ardei iuti, taiati marunt (fara seminte pentru un sos mai putin picant)
½ cana patrunjel tocat
½ cana zahar
½ lingura sos Worcestershire
3 linguri sare
½ lingurita piper negru macinat
½ lingurita piper alb macinat
1 varf de lingurita fulgi de chili

Mod de preparare: rosiile se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert pe foc mediu, adaugand ceapa, ardeiul gras si cel iute, patrunjelul. Se fierbe fara capac pentru 45-60 de minute pana cand bucatile de rosii s-au inmuiat bine, amestecand des. Se lasa la racit, se amesteca bine in blender sau cu un mixer vertical, se adauga mirodeniile si se pune din nou la fiert. Dupa ce clocoteste pentru 10-15 minute se lasa putin la temperatura camerei, apoi se poate turna in recipiente inchise ermetic.

Foto: pdpics.com

 

Articole asemănătoare