Sos de rosii usor picant

Ingrediente:

5 kg rosii bine coapte
3 cepe medii, tocate marunt
1 ardei gras tocat
1-2 ardei iuti, taiati marunt (fara seminte pentru un sos mai putin picant)
½ cana patrunjel tocat
½ cana zahar
½ lingura sos Worcestershire
3 linguri sare
½ lingurita piper negru macinat
½ lingurita piper alb macinat
1 varf de lingurita fulgi de chili

Mod de preparare: rosiile se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert pe foc mediu, adaugand ceapa, ardeiul gras si cel iute, patrunjelul. Se fierbe fara capac pentru 45-60 de minute pana cand bucatile de rosii s-au inmuiat bine, amestecand des. Se lasa la racit, se amesteca bine in blender sau cu un mixer vertical, se adauga mirodeniile si se pune din nou la fiert. Dupa ce clocoteste pentru 10-15 minute se lasa putin la temperatura camerei, apoi se poate turna in recipiente inchise ermetic.

Foto: pdpics.com

 

Articole asemănătoare

  • Fasole in sos de rosii

    Daca sunteti o persoana indragostita irevocabil de gusturile traditionale, reteta de fasole in sos de rosii intra probabil in categoria specialitatilor aflate pe lista de asteptare.

  • Paste delicioase. Spaghete cu sardine si sos de rosii

    O mancare speciala si plina de gust este reteta de spaghete cu sardine si sos de rosii. Sardinele sunt recomandate in alimentatie pentru sanatate, deoarece contin acizi grasi Omega-3, dar si calciu.

  • Snitele de soia cu sos de usturoi si rosii

    O reteta delicioasa nu trebuie sa contina neaparat si carne. De aceea, va prezentam o reteta usoara si cu un gust placut: snitele de soia cu sos de usturoi si rosii.

  • Paste farfalle cu sos de rosii si busuioc

    Bucurati-va de o reteta extrem de apetisanta prin aromele sale care o definesc, preparand pastele cu sos de rosii si busuioc.

  • Paste siciliene cu sos de carne si rosii

    Devenite si la noi un fel de mancare preferat, pastele sunt la mare cautare. Va propunem sa preparati reteta de paste siciliene cu sos de carne si rosii, pentru a va bucura de un gust placut.