Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Sunatoarea - vindeca afectiuni ale ficatului

 Preparatele pe baza de sunatoare au foarte multe intrebuintari, atat in medicina cat si in cosmetica. Sunatoarea contine ca ingredienti activi hipericina, pseudohipericina, flavonoide, taninuri si uleiuri volatile.

 

Are in principal actiune antiseptica si astringenta, de aceea este folosita in rani usoare, superificiale, in arsuri sau gingivite.

Sunatoarea  este si antiinflamatoare si colagoga (favorizeaza evacuarea bilei in duoden) , de aceea este potrivita in afectiuni ale ficatului sau tubului digestiv. Impiedica degenerarea celulei hepatice si calmeaza durerile de stomac.

 

Sunatoarea este o planta antivirala puternica, actionand direct asupra germenilor patogeni. Infuzia de sunatoare este foarte benefica, drenand ficatul si ajutand la regenerarea sa.

 

Mai multe studii arata ca unele substante active din sunatoare (hipericina si hiperforina in special) ataca virusii care produc hepatita de tip B si C.

 

Sunatoarea, fie si doar ca adjuvant, e de un real folos in tratamentul hepatitei. Ea reduce ritmul de evolutie al bolii, ajuta la tinerea sub control a tensiunilor emotionale care sunt foarte periculoase in cazul celor cu probleme hepatice, protejeaza ficatul de procesele distructive.

 

Se recomanda infuzia de sunatoare, cate un litru pe zi, in cure de 6 saptamani, urmate de alte 2 saptamani de pauza. Trebuie urmate apoi doua saptamani de pauza, intrucat favorizeaza aparitia unor simptome cum ar fi nevralgia, sensibilitatea exagerata la lumina, durerile usoare de cap.

 

Cei carora le este contraindicat aportul de lichide vor lua pulbere de sunatoare, cate 4 lingurite pe zi.

 

Infuzia de sunatoare se prepara din 1 lingurita de planta uscata si bine maruntita, peste care se toarna 200 ml apa clocotita. Se lasa sa infuzeze, acoperit, timp de 15-20 de minute, se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi. Infuzia concentrata se prepara la fel, numai ca se pun 2 lingurite de planta la aceeasi cantitate de apa si se bea cate o lingura dupa fiecare masa.

 

 

Alte articole

Avantajele extractului de stevie ca indulcitor
Oamenii preocupati de sanatate evita sa consume zahar deoarece acesta constituie un aliment vaduvit de proprietati prin procesarea industriala.S-a constatat ca pe masura ce zaharul a fost adoptat in alimentatie s-a ajuns ca in tarile dezvoltate aproximativ 95% din populatie sa se confrunte cu afectiuni ale danturii.
Dieta colorata
Primavara este cel mai optimist anotimp dar totodata si anotimul in care organismul nostru cedeaza prada asteniilor si diverselor afectiuni ale tubului digestiv.
Proprietatile curative ale piersicului
Originar din Persia si din Asia Centrala, piersicul mai poarta si denumirea Prunus persica sau Amygdalus persica. Acesta apartine speciei Prunus din subfamilia Prunoideae.
Otet de mere. Preparare.
Otetul de mere amelioreaza multe afectiuni ale sanatatii: reumatism degenerativ, colecistita, hipoaciditate, obezitate sau inapetenta. Cumparat sau preparat in casa, este indicat a fi folosit frecvent.
Sunatoarea, antidepresiv si nu numai
Printre plantele des folosite in medicina naturista si cu variate efecte benefice in unele afectiuni se afla si sunatoarea.