Tagetes

Familia: CompositaeTagetes
Aspect: Erbacee, tufa
Perioada de inflorire: Iulie-octombrie
Expunere: Plin soare
Udare: Medie

Genul Tagetes cuprinde 50 de specii anuale si perene cu flori simple si duble si cu un colorit care variaza de la galben la portocaliu.

Cultivare: usoara. Se planteaza in perioada aprilie-mai, fie in gradina, fie intr-un compost putin fertilizat. Trebuie sa i se asigure o udare moderata, asezarea intr-un loc insorit si aerisit si administrarea in perioada de inflorire a unui ingrasamant lichid.

Reproducere: Se inmultesc prin seminte, in luna martie. Compostul trebuie mentinut in permanenta umed, la umbra si la o temperatura de 13-16 C.

Pericole: Au un miros intepator care opreste aparitia parzitilor, dar sunt foarte sensibe la frig.

Specii si soiuri: Tagetes erecta, Tagetes patula, Tagetes tenuifolia. 
 

Articole asemănătoare

 • Craitele, plante multicolore de toamna

  In sezonul rece, craitele constituie cea mai populara sursa de culoare din gradinile noastre. Intalnite in nuante de galben, rosu si portocaliu, acestea se intalnesc mai ales in gradinile din zonele rurale, unde formeaza borduri atractive.

 • Minunatele craite infloresc toata vara

  Cu siguranta cunosti acele flori de forma globulara, galbene sau caramizii, care par a se inmulti de la an la an. Se numesc craite, Tagetes patula sau Vazdoaga, si se impaca bine cu celelalte specii de flori alaturi de care se planteaza.

 • Plante care iubesc razele directe ale soarelui

  Cresterea plantelor la soare, in containere sau direct in sol, este o adevarata incercare daca nu sti sa alegi varietatile potrivite.

 • Nelipsitele petunii

  Plantele de bordura nu trebuie sa lipseasca din gradina. Din primavara pana toamna tarziu le intalnim peste tot, in parcuri sau pe aleile dintre blocuri.

 • Plante cu inflorire de sezon

  Cu siguranta cei care detin in proprietate o gradina, oricat de mica, se bucura multe luni din an de beneficiile unei oaze de verdeata. E foarte adevarat ca trebuie sa si depuna ceva eforturi pentru a se bucura de o gradina frumoasa.