Tai Chi - filosofia de viata


In societatea noastra de astazi este foarte important sa avem un echilibru intre viata personala, cea sociala si cea profesionala. O modalitate de a infrunta stresul, tensiunile si suprasolicitarea din toate punctele de vedere se numeste Tai Chi (Tai Chi Chuan sau Taijiquan). Legenda spune ca aceasta invatatura a fost descoperita si dezvoltata de catre un calugar daoist Zhang Sanfeng, dupa ce a vazut lupta dintre un sarpe si un cocor alb.

Tai Chi - acasa in orice colt al lumii
Tai Chi a devenit cu timpul una dintre cele mai iubite invataturi, o adevarata arta a luptei, care a plecat din China si care s-a raspandit foarte repede pe tot globul. Astazi aproape ca nu se mai practica doar cu scopul autoapararii, deoarece Tai Chi nu este numai un sport, ci o intreaga filosofie de viata, care necesita exercitiu continuu.

Meditatie si liniste interioara
Tai Chi este prevazut ca o unitate de miscare pentru intregul corp, iar astfel pentru mentinerea sanatatii. Prin anumite exercitii pentru destinderea corpului si pentru respiratie vor fi antrenate totodata si tinuta dar si puterea de concentrare.

Exercitiile sunt recomandate oricarei varste, in special celor mai inaintate, deoarece prin aceasta invatatura ne antrenam si formam echilibrul, iar pericolul de cadere este mult mai mic.
Datorita faptului ca medicina din partea de vest a lumii recunoste beneficiile Tai Chi asupra sistemului imunitar si sistemului cardiovascular, casele de asigurari sponsorizeaza anumite cursuri. Foarte recomandate sunt acestea pentru cei care au probleme cu spatele, insomnii sau boli ale aparatului respirator.

Sursa foto

 

Articole asemănătoare

 • Avantajele folosirii uleiului de susan

  Din motive demne de inteles, uleiul de susan a ramas doar apanajul bucatariei traditionale asiatice. In ciuda acestui lucru, nici rafturile magazinelor din Romania nu duc lipsa de acest produs, cunoscut fiind ca reprezinta o caramida temeinica la baza stilului sanatos de viata.

 • Trandafirul de Ierihon – planta care nu cunoaste setea

  Stiinta ne spune ca primele forme de viata au aparut in ocean, cu aproximativ 3,5 miliarde de ani in urma. Apa este cel mai important element din natura, fiind indispensabila pentru desfasurarea proceselor vitale la plante si animale. Din acest motiv orice anomalie legata de ea, semnalata pe fata Pamantului

 • Plante care te ajuta sa memorezi mai bine

  “Minte sanatoasa in corp sanatos” este un vechi proverb ce rezuma filosofia de viata a latinilor. Pentru cei de astazi, exercitiul mintii este unul din secretele longevitatii, alaturi de

 • Ce tip de vegetarian sunteti ?

  Dupa cum usor va puteti da seama din titlu, vegetarienii pot fi de mai multe feluri, iar acest mod de viata este adoptat de catre tot mai multe persoane.

 • Franta, sanatate cu un pahar de vin

  Savoir de vivre, un motto pentru francezi, un motto care spune tot despre modul de viata al francezilor. Conform studiilor medicale se pare ca francezii stau mai bine decat englezii, americanii sau alte popoare in ceea ce priveste sanatatea