Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Termenul de valabilitate al celor mai comune produse alimentare

Legile in vigoare ii obliga pe “actorii” din industria alimentara sa afiseze la vedere atat informatiile referitoare la continutul produselor, valoarea nutritiva, cat si pe cele privind termenul de valabilitate. In mod paradoxal, insa, putini au cunostinta despre cat pot fi tinute in frigider alimentele de baza fara a le fi periclitata sanatatea. Iata cateva exemple utile alese din randul produselor comune:

Ketchup

Inchis – 1 an
Deschis – 1 luna in camara, putin mai mult in frigider


Maioneza

Inchis – 2-3 luni
Deschisa – 2 luni in frigider. In cazul produselor din comert, nu uitati ca dupa deschiderea borcanului sa-l introduceti imediat in frigider. Nu lasati niciodata maioneza mai mult de 2 ore afara.

  Mustarul

Inchis – 2 ani
Deschis – 6-8 luni in camara sau in frigider


Uleiul vegetal

Inchis – 6 luni
Deschis – 1-3 luni

Maslinele

Ambalate – 1 an
Deschise – 1-2 luni in frigider

Smantana

Inchisa – 2 saptamani in frigider
Deschisa – 2 saptamani in frigider
 
 
Dressing-ul pentru salata

Inchis – 10 luni – 1 an
Deschis – 3 saptamani in frigider

Ouale proaspete – 2-5 saptamani in frigider

Sucul

Inchis -1 an
Deschis – 1 saptamana in frigider

Untul  - 3 luni in frigider. Daca aveti mai mult unt decat puteti folosi in acest rastimp, depozitati surplusul in congelator pana la un an

Pasta de tomate

Inchisa – 1 an
Deschisa – 5 zile in frigider

Castraveti

Inchis – 1 an
Deschis – 1-2 luni in frigider


Untul de arahide

Inchis – 6-9 luni
Deschis – 2-3 luni in frigider


Sursa foto: stumptownsavoury.com

I. C.

Alte articole

Cu ce produse alimentare trebuie sa fim precauti vara?
In perioada sezonului estival, nu trebuie sa tinem cont doar de ceea ce ne face bine ci si de lucrurile care ne-ar putea face rau. Produsele alimentare au dezavantajul ca poseda ambele valente, calitatea pozitiva sau negativa a acestora fiind dictata de anumiti factori externi.
Cate calorii ai in farfurie?
Caloria este o unitate de masura pentru energia din alimente. Tinand evidenta caloriilor care ajung in organism si a celor risipite in procesul de ardere, nutritionistii pot schita cu precizie chirurgicala dieta ideala a unei persoane care nu doreste sa se ingrase sau vrea sa slabeasca.
Idei deco de iarna pentru locuinta noastra
Cand zapada si viscolul pun stapanire pe ulite, ogoare si gradini, atentia ni se indreapta catre spatiul protector al locuintei. Refugiu al trupului dar si al celor mai placute ganduri si simtiri, caminul poate si chiar trebuie sa sporeasca iarna confortul. Cum?
Nuferii termali de la Baile 1 Mai
Rezervatia cu nuferi termali de la Baile 1 Mai reprezinta un caz singular pentru Romania si restul Europei si o raritate la nivel mondial.
Reteta de mini-diplomat cu piscoturi
Cu o crema apetisanta, mini-diplomatul este desertul preferat al celor mai multi, mai ales la evenimente speciale.