Tomate Ola Polka

Soi de tomate de un galben intens, puternic (culoarea se mai inchide pe masura ce se coc, ajungand un portocaliu deschis), cu frunzis destul de des, productie buna, foarte apreciate de cunoscatori pentru gustul lor dulceag, dar si pentru rezistenta la depozitare si transport datorita pulpei tari, elastice. Pot fi folosite in salate, ca gustare, in supe, ciorbe sau mancaruri de legume, si nu au nevoie de ingrijiri deosebite pentru a obtine in fiecare an rosii frumoase si sanatoase. Prefera un sol fertil, cu drenare buna, si neaparat locul din gradina trebuie sa fie ferit de curentii reci de aer. Fie in gradina, fie intr-un ghiveci de mari dimensiuni sau o jardiniera, tufele de tomate Ola Polka sunt stufoase, rezistente, nu foarte inalte, pline de fructe galbene. 
 
Se vor planta primavara pana la inceputul verii si incep sa se coaca din august, productia fiind buna spre foarte buna pentru fiecare exemplar. Se uda frecvent pana atunci, pentru a evita ca tomatele sa se usuce si sa se crape, iar pentru a pastra mai bine umiditatea in sol puteti pune un strat de mulci la fiecare radacina. Acest soi de origine poloneza atrage initial prin culoare si aspectul sanatos al tomatelor, apoi convinge usor prin gust si savoare.

Foto: samenfridze.de

Articole asemănătoare

 • Tomatele Ikarus

  Soi renumit de tomate mari, foarte suculente, bune pentru bulion, suc, conserve, dar si pentru salate si retete diverse, Ikarus sunt rosii usor de recunoscut datorita formei rotunde, putin turtite si culorii intense.

 • Salata de rosii cu ierburi, masline si branza

  Ierburi aromatice, tomate cu gust puternic, ardei rosu, masline si branza feta

 • Tomate Raspberry Giant

  Asa cum o arata si numele, sunt tomate de o culoare mai deschisa decat cea obisnuita, spre roz sau un rosu deschis, de dimensiuni mari, forma sferica usor turtita, cu pulpa carnoasa si zemoasa, o aroma dulce-acrisoara, foarte placuta, usor astringenta.

 • Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

  Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti.

 • Trandafirii cataratori Polka

  Soi viguros de origine franceza, cu numeroase inflorescente duble (fiecare boboc va avea peste 50 de petale) in nuante de roz spre piersica, Polka iese in evidenta nu doar prin aspectul foarte decorativ sau cantitatea impresionanta de flori prezente pe fiecare tufa, dar si datorita parfumului intens, cu note dulci, usor de simtit la relativa distanta de planta.