Tomate Ola Polka

Soi de tomate de un galben intens, puternic (culoarea se mai inchide pe masura ce se coc, ajungand un portocaliu deschis), cu frunzis destul de des, productie buna, foarte apreciate de cunoscatori pentru gustul lor dulceag, dar si pentru rezistenta la depozitare si transport datorita pulpei tari, elastice. Pot fi folosite in salate, ca gustare, in supe, ciorbe sau mancaruri de legume, si nu au nevoie de ingrijiri deosebite pentru a obtine in fiecare an rosii frumoase si sanatoase. Prefera un sol fertil, cu drenare buna, si neaparat locul din gradina trebuie sa fie ferit de curentii reci de aer. Fie in gradina, fie intr-un ghiveci de mari dimensiuni sau o jardiniera, tufele de tomate Ola Polka sunt stufoase, rezistente, nu foarte inalte, pline de fructe galbene. 
 
Se vor planta primavara pana la inceputul verii si incep sa se coaca din august, productia fiind buna spre foarte buna pentru fiecare exemplar. Se uda frecvent pana atunci, pentru a evita ca tomatele sa se usuce si sa se crape, iar pentru a pastra mai bine umiditatea in sol puteti pune un strat de mulci la fiecare radacina. Acest soi de origine poloneza atrage initial prin culoare si aspectul sanatos al tomatelor, apoi convinge usor prin gust si savoare.

Foto: samenfridze.de

Articole asemănătoare

 • Ardeiul Topgirl

  Priviti de la distanta aduc a tomate bine coapte, rosii, zemoase si parfumate, iar acest soi de ardei rosu, dulce, are o aroma aparte care poate sa aminteasca de tomate prin notele dulcegi.

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Rosiile Betalux

  Un soi de origine poloneza cu tomate relativ mari, rotunde, usor turtite, de un rosu curat, placut, atunci cand sunt coapte, Betalux este o varietate foarte buna atat pentru gradini cat si pentru solarii.

 • Sos cu vin rosu, rozmarin si pasta de tomate

  Un sos relativ simplu de pregatit, cu aroma complexa, perfect pentru carnea de vita sau de porc.

 • Tomatele Ikarus

  Soi renumit de tomate mari, foarte suculente, bune pentru bulion, suc, conserve, dar si pentru salate si retete diverse, Ikarus sunt rosii usor de recunoscut datorita formei rotunde, putin turtite si culorii intense.