Tomate Raspberry Giant

Asa cum o arata si numele, sunt tomate de o culoare mai deschisa decat cea obisnuita, spre roz sau un rosu deschis, de dimensiuni mari, forma sferica usor turtita, cu pulpa carnoasa si zemoasa, o aroma dulce-acrisoara, foarte placuta, usor astringenta. Perfecta pentru salate, ca gustare, chiar si pentru suc de rosii sau diverse retete de mancaruri, rosiile Raspberry Giant sunt un soi tarziu, hibrid, cu buna productivitate, iar fiecare tomata este impresionanta ca dimensiuni, putand sa depaseasca 300 de grame pe bucata. Acest soi cu fructe carnoase prefera intotdeauna locurile insorite, cu un pamant putin acid, ideal fertilizat inainte cu ingrasamant organic si compost, intr-o zona a gradinii ferita de curentii reci de aer, si se lasa macar jumatate de metru distanta intre plante. 
 
Se vor planta primavara si trebuie udate des, iar pentru o recolta buna si pentru ca solul sa pastreze cat mai bine apa se poate pune mulci la radacina. Vrejul va depasi usor 70 de cm inaltime - poate atinge si un metru - iar cum rosiile sunt mari si grele va avea nevoie de un suport pe masura, rezistent si suficient de puternic. Recoltate de la sfarsitul verii spre toamna, sunt tomate nu doar cu un colorit aparte, inedit, dar si gust puternic si racoritor. Se pot folosi si pentru bulion sau se pot usca, suporta relativ bine transportul si depozitarea.

Foto: ebay.com

Articole asemănătoare

 • Zmeurul Yellow Giant

  Fructele mari si dulci ale acestui tip de zmeur atrag atentia din prima clipa datorita culorii neobisnuite, pentru ca daca au pastrat totusi forma boabelor de zmeura coloritul este un galben deschis, apropiat mai curand de cel al lamaii.

 • Salata de rosii cu ierburi, masline si branza

  Ierburi aromatice, tomate cu gust puternic, ardei rosu, masline si branza feta

 • Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

  Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti.

 • Zmeura Red Giant

  Un soi cu fructe mari, parfumate, cu gust intens si aromat, Red Giant este de departe una dintre cele mai bune si usor de cultivat varietati de zmeura pentru o gradina sau chiar si pentru o cultura intensiva.

 • Tomatele Golden Queen

  Varietate de tomate de culoare galbena cu gust placut, putin acrisor, forma rotunda, putin turtite in partea superioara, Golden Queen poate fi o interesanta alternativa la rosiile clasice.