Tomate Raspberry Giant

Asa cum o arata si numele, sunt tomate de o culoare mai deschisa decat cea obisnuita, spre roz sau un rosu deschis, de dimensiuni mari, forma sferica usor turtita, cu pulpa carnoasa si zemoasa, o aroma dulce-acrisoara, foarte placuta, usor astringenta. Perfecta pentru salate, ca gustare, chiar si pentru suc de rosii sau diverse retete de mancaruri, rosiile Raspberry Giant sunt un soi tarziu, hibrid, cu buna productivitate, iar fiecare tomata este impresionanta ca dimensiuni, putand sa depaseasca 300 de grame pe bucata. Acest soi cu fructe carnoase prefera intotdeauna locurile insorite, cu un pamant putin acid, ideal fertilizat inainte cu ingrasamant organic si compost, intr-o zona a gradinii ferita de curentii reci de aer, si se lasa macar jumatate de metru distanta intre plante. 
 
Se vor planta primavara si trebuie udate des, iar pentru o recolta buna si pentru ca solul sa pastreze cat mai bine apa se poate pune mulci la radacina. Vrejul va depasi usor 70 de cm inaltime - poate atinge si un metru - iar cum rosiile sunt mari si grele va avea nevoie de un suport pe masura, rezistent si suficient de puternic. Recoltate de la sfarsitul verii spre toamna, sunt tomate nu doar cu un colorit aparte, inedit, dar si gust puternic si racoritor. Se pot folosi si pentru bulion sau se pot usca, suporta relativ bine transportul si depozitarea.

Foto: ebay.com

Articole asemănătoare

 • Ardeiul Topgirl

  Priviti de la distanta aduc a tomate bine coapte, rosii, zemoase si parfumate, iar acest soi de ardei rosu, dulce, are o aroma aparte care poate sa aminteasca de tomate prin notele dulcegi.

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Rosiile Betalux

  Un soi de origine poloneza cu tomate relativ mari, rotunde, usor turtite, de un rosu curat, placut, atunci cand sunt coapte, Betalux este o varietate foarte buna atat pentru gradini cat si pentru solarii.

 • Sos cu vin rosu, rozmarin si pasta de tomate

  Un sos relativ simplu de pregatit, cu aroma complexa, perfect pentru carnea de vita sau de porc.

 • Tomatele Ikarus

  Soi renumit de tomate mari, foarte suculente, bune pentru bulion, suc, conserve, dar si pentru salate si retete diverse, Ikarus sunt rosii usor de recunoscut datorita formei rotunde, putin turtite si culorii intense.