Tomatele Golden Queen

Varietate de tomate de culoare galbena cu gust placut, putin acrisor, forma rotunda, putin turtite in partea superioara, Golden Queen este un soi de origine americana, introdus pentru prima oara pe piata spre sfarsitul secolului al XIX-lea. Inca de la inceput au fost adoptate cu entuziasm de cultivatorii care isi doreau o alternativa la rosiile clasice, si chiar daca Golden Queen are o productie relativ medie este un soi rezistent la boli si daunatori, interesant prin colorit si cu pulpa tare, putin crocanta, cu mult suc. Specialistii o considera una dintre cele mai bune varietati de tomate de culoare galbena, perfecta atat pentru salate sau retete diverse (unde nuanta deschisa este scoasa in evidenta chiar mai bine) cat si pentru conservare, aroma fiind usoara, cu note astringente, placuta. 
 
Rosiile Golden Queen se planteaza din primavara pana la inceputul verii si vrejul va depasi la maturitate 100 de cm inaltime. Prefera zonele cu mult soare - mai ales daca vreti fructe mari, bine coapte si suculente - si un sol fertil, bogat in nutrienti. Puteti sa plantati semintele de Golden Queen atat in gradina cat si in ghivece sau in sere. Lasati intre cuiburi cel putin 50 de cm distanta.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Trandafirul floribunda Amber Queen

  Varietate de trandafir floribunda foarte apreciat de cunoscatori si premiat la mai multe competitii de profil, acest Amber Queen cu flori mari, de un portocaliu deschis, elegant, a fost creat in 1984, an in care incepe sa fie cultivat in Marea Britanie.

 • Queen Mary, un cires columnar usor de intretinut

  Soi de cires columnar cu productie buna si fructe mari, de un rosu violet, carnoase si cu gust dulce, intens, perfecte ca gustare sau pentru diverse retete, Queen Mary este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradinile cu putin spatiu disponibil.

 • Merele Golden Delicious

  Unul dintre cele mai apreciate si cultivate soiuri de mar din toata lumea, aceasta varietate de origine nord-americana (a inceput sa fie cultivata in SUA spre sfarsitul secolului al XIX-lea, initial in statul Virginia) s-a raspandit cu rapiditate in toata lumea, consumatorii fiind atrasi de gustul placut, dulce, culoarea frumoasa, rezistenta la transport si depozitare, dar si de versatilitatea acestor mere aurii, cu aroma dominata de notele fructate.

 • Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

  Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti.