Trandafir catarator Amadeus

O varietate foarte populara de trandafir catarator, cu flori mari de un rosu puternic, rezistent la boli si daunatori, Amadeus este una dintre cele mai bune optiuni daca vreti un tip de trandafir agatator care se planteaza relativ usor, este longeviv si mai mult decat orice este foarte aspectuos. Daca este bine ingrijit poate sa urce pana la doi metri si jumatate, in unele cazuri atingand trei daca este bine sustinut de un suport pe masura. Dincolo de cromatica deosebita si de numarul mare de flori este un trandafir cu un parfum distinct, discret si dulce, fara sa ajunga sa domine totul in jur. Infloreste de mai multe ori, din iunie pana in septembrie. Frunzisul este des, bogat, se dezvolta rapid si scoate si mai bine in evidenta coloritul petalelor prin verdele inchis, lucios. Vizual exemplarele de trandafir catarator Amadeus impresioneaza prin prospetime si vitalitate, sunt trandafiri care schimba radical locul unde au fost plantati. 
 
Au nevoie de spatiu suficient pentru a creste repede, un sol fertil si bine drenat, suficienta umiditate si neaparat multa lumina solara, desi un Amadeus sanatos poate sa se dezvolte bine si intr-un colt al gradinii unde are parte mai mult de semi-umbra. Fie pe un suport de metal sau lemn, fie pe un zid se ridica repede si se dezvolta si in lateral, iar florile pot sa atinga chiar 10 cm in diametru si sunt mari, cu o forma putin sferica, petale cu textura catifelata si colorit puternic. Pana acum Amadeus au castigat nu doar popularitate printre cunoscatori, dar si cateva medalii de aur la competitii internationale de profil.

Foto: rosariumlottum.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Dancing Queen

  Trandafir catarator cu flori mari, de un roz pal, delicat, Dancing Queen surprinde prin nuanta pastelata, dar este in acelasi timp un soi rezistent la boli si daunatori, mai rar intalnit in gradini dar poate fi o alegere interesanta. Are un parfum placut, delicat, dulceag, iar florile sale mari, numeroase pe fiecare tufa sunt si mai bine puse in evidenta de frunzisul lucios, de un verde inchis.

 • Trandafirul The Pilgrim

  Un trandafir englezesc clasic, cu boboci de un galben palid, rezistent la boli si daunatori, longeviv si destul de usor de intretinut

 • Trandafirul englezesc Benjamin Britten

  Un trandafir englezesc creat in 2001, acest Benjamin Britten se face usor remarcat datorita inflorescentelor mari, sferice, cu pana la 60 de petale, de un rosu deschis, cu o mireasma placuta, dominata de notele dulci, fructate.

 • Trandafirul Claire Austin

  Un trandafir cu inflorescente mari, numeroase, de un alb cremos si cu parfum puternic, dominat de notele exotice, dulci

 • Trandafirul catarator Alchymist