Trandafirii Bel Ange

Cu un colorit delicat si un aspect de o rara eleganta, acest soi de trandafir teahibrid originar din Belgia este des intalnit in buchetele pentru ocazii speciale, fiind considerat de specialisti una dintre cele mai frumoase varietati. Impresioneaza prin nuanta de un roz puternic - centrul inflorescentei fiind de o culoare putin mai inchisa - florile relativ mari ce pot depasi 10 cm diametru, numarul mare de petale si parfumul nu foarte puternic, delicat, cu note dulcegi si usoare. Perfect atat pentru gradina cat si pentru decoratiuni florale, Bel Ange e un trandafir de care va puteti bucura pentru intreg sezonul, schimba radical orice spatiu verde unde este plantat si rezista atat la schimbarile de vreme cat si la bolile ce pot afecta trandafirii. 
 
Alegeti pentru o tufa de Bel Ange un spatiu cu mult soare, sol cu drenare buna si ideal fertilizat inainte, iar o conditie esentiala pentru un trandafir sanatos si longeviv este sa ii feriti radacinile de excesul de apa. Depaseste de regula 70 de cm inaltime, iar tufele mature pot sa atinga un metru, au multe flori care vor rezista destul de mult dupa inflorire, si efectul decorativ este deosebit.  
 

Foto: garden.org

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Dancing Queen

  Trandafir catarator cu flori mari, de un roz pal, delicat, Dancing Queen surprinde prin nuanta pastelata, dar este in acelasi timp un soi rezistent la boli si daunatori, mai rar intalnit in gradini dar poate fi o alegere interesanta. Are un parfum placut, delicat, dulceag, iar florile sale mari, numeroase pe fiecare tufa sunt si mai bine puse in evidenta de frunzisul lucios, de un verde inchis.

 • Trandafirul Mary Rose

  Cei care prefera trandafirii englezesti o fac mai ales datorita florilor mari, cu zeci de petale, adesea cu parfum intens si colorit viu, iar acest Mary Rose, creat in 1983, este unul dintre cele mai bune exemple.

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.