Trandafirii Bel Ange

Cu un colorit delicat si un aspect de o rara eleganta, acest soi de trandafir teahibrid originar din Belgia este des intalnit in buchetele pentru ocazii speciale, fiind considerat de specialisti una dintre cele mai frumoase varietati. Impresioneaza prin nuanta de un roz puternic - centrul inflorescentei fiind de o culoare putin mai inchisa - florile relativ mari ce pot depasi 10 cm diametru, numarul mare de petale si parfumul nu foarte puternic, delicat, cu note dulcegi si usoare. Perfect atat pentru gradina cat si pentru decoratiuni florale, Bel Ange e un trandafir de care va puteti bucura pentru intreg sezonul, schimba radical orice spatiu verde unde este plantat si rezista atat la schimbarile de vreme cat si la bolile ce pot afecta trandafirii. 
 
Alegeti pentru o tufa de Bel Ange un spatiu cu mult soare, sol cu drenare buna si ideal fertilizat inainte, iar o conditie esentiala pentru un trandafir sanatos si longeviv este sa ii feriti radacinile de excesul de apa. Depaseste de regula 70 de cm inaltime, iar tufele mature pot sa atinga un metru, au multe flori care vor rezista destul de mult dupa inflorire, si efectul decorativ este deosebit.  
 

Foto: garden.org

Articole asemănătoare

 • Trandafirii cataratori Pierre de Ronsard

  Un soi cu flori mari, de forma globulara, cu multe petale si un parfum puternic, dominator, cu note dulci.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.

 • Trandafirii Arthur Bell

  Va plac trandafirii galbeni? Cautati un soi rezistent, care sa infloreasca de mai multe ori pe an, iar florile sa fie mari, cu parfum puternic si sa iasa in evidenta imediat? Atunci "Arthur Bell", o varietate de trandafiri floribunda de o rara frumusete, ar putea sa fie alegerea ideala.

 • Trandafirii din soiul Burgund

  O varietate pe care o intalniti adesea in gradinile pasionatilor, Burgund este un soi de trandafir teahibrid relativ usor de cultivat si intretinut, foarte popular in tara noastra (il veti gasi foarte des in florarii) si il puteti cumpara la preturi accesibile

 • Trandafirii Novalis - eleganta si rafinament

  Un soi mai rar de trandafiri cu flori de un violet deschis spre roz.