Trandafirii Bel Ange

Cu un colorit delicat si un aspect de o rara eleganta, acest soi de trandafir teahibrid originar din Belgia este des intalnit in buchetele pentru ocazii speciale, fiind considerat de specialisti una dintre cele mai frumoase varietati. Impresioneaza prin nuanta de un roz puternic - centrul inflorescentei fiind de o culoare putin mai inchisa - florile relativ mari ce pot depasi 10 cm diametru, numarul mare de petale si parfumul nu foarte puternic, delicat, cu note dulcegi si usoare. Perfect atat pentru gradina cat si pentru decoratiuni florale, Bel Ange e un trandafir de care va puteti bucura pentru intreg sezonul, schimba radical orice spatiu verde unde este plantat si rezista atat la schimbarile de vreme cat si la bolile ce pot afecta trandafirii. 
 
Alegeti pentru o tufa de Bel Ange un spatiu cu mult soare, sol cu drenare buna si ideal fertilizat inainte, iar o conditie esentiala pentru un trandafir sanatos si longeviv este sa ii feriti radacinile de excesul de apa. Depaseste de regula 70 de cm inaltime, iar tufele mature pot sa atinga un metru, au multe flori care vor rezista destul de mult dupa inflorire, si efectul decorativ este deosebit.  
 

Foto: garden.org

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii Orange Sensation

  Un soi ce dateaza din 1961 (o creatie ce poarta semnatura De Ruiter Innovations), an dupa care a fost adoptat cu entuziasm de cultivatorii cu experienta, Orange Sensation surprinde placut nu doar prin culoarea florilor, ci si prin parfumul dulce, neasteptat de puternic fara sa fie deranjant.

 • Trandafirii Memphis Music

  Un soi de trandafiri mai pretentios decat cei pe care ii intalnim de regula in gradini si parcuri, insa coloritul si mai ales modelul cromatic fac din Memphis Music (o varietate care abia a depasit un deceniu de existenta) o raritate ce merita eforturile.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.