Trandafirii Bel Ange

Cu un colorit delicat si un aspect de o rara eleganta, acest soi de trandafir teahibrid originar din Belgia este des intalnit in buchetele pentru ocazii speciale, fiind considerat de specialisti una dintre cele mai frumoase varietati. Impresioneaza prin nuanta de un roz puternic - centrul inflorescentei fiind de o culoare putin mai inchisa - florile relativ mari ce pot depasi 10 cm diametru, numarul mare de petale si parfumul nu foarte puternic, delicat, cu note dulcegi si usoare. Perfect atat pentru gradina cat si pentru decoratiuni florale, Bel Ange e un trandafir de care va puteti bucura pentru intreg sezonul, schimba radical orice spatiu verde unde este plantat si rezista atat la schimbarile de vreme cat si la bolile ce pot afecta trandafirii. 
 
Alegeti pentru o tufa de Bel Ange un spatiu cu mult soare, sol cu drenare buna si ideal fertilizat inainte, iar o conditie esentiala pentru un trandafir sanatos si longeviv este sa ii feriti radacinile de excesul de apa. Depaseste de regula 70 de cm inaltime, iar tufele mature pot sa atinga un metru, au multe flori care vor rezista destul de mult dupa inflorire, si efectul decorativ este deosebit.  
 

Foto: garden.org

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Theo Clevers

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, dubli, de un roz elegant, cu parfum dulce si dominat de notele fructate, Theo Clevers poate fi cultivat in gradini si parcuri unde viitoarea tufa sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. La

 • Trandafirii Belle Epoque

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu un colorit mai putin intalnit – un galben aproape de portocaliu, cald, amintind de o piersica bine coapta – si o buna rezistenta la boli sau daunatori, Belle Epoque este mai putin intalnit in gradini si parcuri, dar este foarte apreciat de cunoscatori.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.