Trandafirii Big Purple

Un trandafir cu un colorit mai putin intalnit, un purpuriu deschis spre mov (veti intalni si exemplare cu note cromatice roz), Big Purple este o varietate pe care unii pasionati o adora tocmai datorita nuantei mai putin intalnite, in vreme ce altii nu sunt deloc incantati de el si prefera tradafirii clasici rosii, galbeni sau albi. Tufele ce depasesc de regula un metru inaltime la maturitate au inflorescente numeroase, mari, cu un diametru de 10-12 cm, multe petale cu textura catifelata, un parfum dulce si foarte puternic ce poate sa domine o camera sau acel loc din gradina pe care l-ati ales pentru acest tip de trandafir teahibrid. 
 
Tufele de Big Purple prefera un sol nisipos, chiar putin acid, cu drenare buna si se recomanda fertilizarea inainte de plantare. Se uda des in prima perioada dupa ce le-ati pus in pamant, dar cantitatea de apa trebuie sa fie moderata (radacinile nu rezista intr-un sol mocirlos, umed). Indepartati periodic frunzele si inflorescentele uscate. Rezistent la frig si daunatori, este un tip de trandafir care trebuie examinat cu grija daca vi se pare ca au aparut semnele unei boli ce il pot afecta. Plantati-l fie toamna, din septembrie pana in noiembrie - daca nu este o luna prea rece - sau la inceputul verii, in aprilie si mai. Este un soi rezistent in timp si odata ce s-a aclimatizat in gradina va veti putea bucura de parfumul si culoarea sa multi ani la rand, se potriveste pentru buchete pentru ca tulpinile sunt drepte si lungi. 
 
Odata aduse in casa intr-o vaza florile vor rezista zile in sir, umpland spatiul cu parfumul lor. In gradina vor inflori timp de patru luni (chiar cinci) pana in septembrie si chiar octombrie.

Foto: palatineroses.com

Articole asemănătoare

 • Caisele Big Bomba

  Soi de caise cu fructe mari, ovale, cu pulpa elastica si gust foarte dulce, parfumate, Big Bomba este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de plantat si intretinut, una dintre cele mai bune optiuni pentru o gradina sau o livada.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Crinii Purple Prince

  Varietate cu flori de mari dimensiuni, cu un parfum dulce si puternic, Purple Prince este un crin ce poate atinge la maturitate pana la doi metri inaltime (daca are suficient soare si un sol fertil), dar si un colorit aparte, un purpuriu intens cu note mai inchise, nuanta eleganta si incarcata de rafinament.

 • Goji Big Berry, un deliciu exotic

  Un soi longeviv, rezistent, care nu are nevoie de o ingrijire deosebita, Big Berry ofera in fiecare an fructe mari si dulci

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.