Trandafirii Casanova

Un trandafir din aceasta varietate iese in evidenta din prima clipa datorita florilor mari, cu un diametru de peste 12 cm si de un galben deschis, intens, care bate spre crem in partea centrala. Parfumul este puternic, marcat de notele dulci. Casanova este un soi de trandafir teahibrid viguros si longeviv, de care va veti putea bucura ani in sir, avand o rezistenta crescuta la boli sau daunatori. Este usor de intretinut, avand nevoie sa fie udata in perioada verii (doar dimineata sau seara) fara excese si avand grija sa nu udam prea mult frunzele si florile. Se taie la sfarsitul toamnei, lasand cam 10 cm din ramuri, acoperindu-se apoi cu pamant sau rumegus pentru a feri tufa de inghet. Nu uitati sa indepartati periodic florile uscate pentru ca acest trandafir sa infloreasca in continuare (perioada de inflorire incepe din luna iunie si poate sa tina pana la jumatatea toamnei). 
 
Prefera un loc unde sa aiba mult soare, sa fie ferit de curenti reci de aer, iar solul ideal trebuie sa fie putin nisipos, umiditate medie, un PH de 6-6,5, dar se adapteaza si intr-un loc unde va avea un pamant mai putin fertil, insa florile nu vor fi la fel de numeroase si parfumate. La maturitate o tufa de trandafiri Casanova poate sa atinga 120 de cm inaltime. Se va planta primavara sau toamna, udand bine locul dupa ce a fost pus butasul si lasand 50-75 de cm distanta intre viitoarele tufe. 

Foto: ludwigsroses.co.za

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Mount Shasta, parfum, delicatete si frumusete

  Soi de trandafiri teahibrizi cu boboci mari, de un alb intens, pur, parfum dulce si puternic, Mount Shasta este o alegere excelenta pentru gradini si parcuri, dar si pentru aranjamente florale si buchete destinate ocaziilor speciale.

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.