Trandafirii Coffee Break

Un nume inedit pentru un soi de trandafir teahibrid cu un colorit aparte, un rosu caramiziu in partea din centru a florii si cu tente visinii la margine, acest Coffee Break este o alegere mai mult decat interesanta pentru gradina. Din fericire nu este un trandafir deosebit de pretentios, nu are nevoie de tratamente speciale, dificile si costisitoare, avand o rezistenta destul de buna la boli, daunatori sau vremea geroasa. Inflorescentele sale in forma de cupa au petale mari, cu o textura catifelata si treceri graduale de la o nuanta la alta, parfumul este dulce, puternic, dominator. Este o varietate buna atat pentru gradini si parcuri cat si pentru aranjamente florale pentru ocazii cu totul speciale. 
 
La fel ca majoritatea trandafirilor si acest Coffee Break prefera un sol putin acid, nisipos, dar cu drenare buna, trebuie udat frecvent si curatat periodic de partile uscate. Are nevoie de mult soare (se adapteaza si regimului de semiumbra dar culorile vor fi mai sterse) pe toata durata zilei pentru a va bucura de flori numeroase, rezistente, cu o cromatica vie. Se planteaza primavara sau toamna si va inflori vara pana la inceputul toamnei, in mai multe etape, la maturitate tufa depasind cu usurinta 100 de cm inaltime. Puteti sa plantati un singur butas sau mai multi, tolereaza bine conditiile meteo si solul din tara noastra, si fie puneti mai multe tufe de Coffee Break, fie alegeti alti trandafiri in nuante complementare.  

Foto: sierraflowerfinder.com
 

Articole asemănătoare

 • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

  Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

 • Trandafirii Theo Clevers

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, dubli, de un roz elegant, cu parfum dulce si dominat de notele fructate, Theo Clevers poate fi cultivat in gradini si parcuri unde viitoarea tufa sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. La

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.