Trandafirii Coffee Break

Un nume inedit pentru un soi de trandafir teahibrid cu un colorit aparte, un rosu caramiziu in partea din centru a florii si cu tente visinii la margine, acest Coffee Break este o alegere mai mult decat interesanta pentru gradina. Din fericire nu este un trandafir deosebit de pretentios, nu are nevoie de tratamente speciale, dificile si costisitoare, avand o rezistenta destul de buna la boli, daunatori sau vremea geroasa. Inflorescentele sale in forma de cupa au petale mari, cu o textura catifelata si treceri graduale de la o nuanta la alta, parfumul este dulce, puternic, dominator. Este o varietate buna atat pentru gradini si parcuri cat si pentru aranjamente florale pentru ocazii cu totul speciale. 
 
La fel ca majoritatea trandafirilor si acest Coffee Break prefera un sol putin acid, nisipos, dar cu drenare buna, trebuie udat frecvent si curatat periodic de partile uscate. Are nevoie de mult soare (se adapteaza si regimului de semiumbra dar culorile vor fi mai sterse) pe toata durata zilei pentru a va bucura de flori numeroase, rezistente, cu o cromatica vie. Se planteaza primavara sau toamna si va inflori vara pana la inceputul toamnei, in mai multe etape, la maturitate tufa depasind cu usurinta 100 de cm inaltime. Puteti sa plantati un singur butas sau mai multi, tolereaza bine conditiile meteo si solul din tara noastra, si fie puneti mai multe tufe de Coffee Break, fie alegeti alti trandafiri in nuante complementare.  

Foto: sierraflowerfinder.com
 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii France Libre

  Inedit trandafir teahibrid de un portocaliu cald, intens (cu o nuanta mai deschisa spre mijlocul inflorescentei), acest France Libre este din pacate mai putin intalnit in gradini decat ar merita, fiind o varietate ce adauga un plus de culoare si eleganta oricarui spatiu verde.

 • Trandafirii cataratori Polka

  Soi viguros de origine franceza, cu numeroase inflorescente duble (fiecare boboc va avea peste 50 de petale) in nuante de roz spre piersica, Polka iese in evidenta nu doar prin aspectul foarte decorativ sau cantitatea impresionanta de flori prezente pe fiecare tufa, dar si datorita parfumului intens, cu note dulci, usor de simtit la relativa distanta de planta.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.