Trandafirii Coffee Break

Un nume inedit pentru un soi de trandafir teahibrid cu un colorit aparte, un rosu caramiziu in partea din centru a florii si cu tente visinii la margine, acest Coffee Break este o alegere mai mult decat interesanta pentru gradina. Din fericire nu este un trandafir deosebit de pretentios, nu are nevoie de tratamente speciale, dificile si costisitoare, avand o rezistenta destul de buna la boli, daunatori sau vremea geroasa. Inflorescentele sale in forma de cupa au petale mari, cu o textura catifelata si treceri graduale de la o nuanta la alta, parfumul este dulce, puternic, dominator. Este o varietate buna atat pentru gradini si parcuri cat si pentru aranjamente florale pentru ocazii cu totul speciale. 
 
La fel ca majoritatea trandafirilor si acest Coffee Break prefera un sol putin acid, nisipos, dar cu drenare buna, trebuie udat frecvent si curatat periodic de partile uscate. Are nevoie de mult soare (se adapteaza si regimului de semiumbra dar culorile vor fi mai sterse) pe toata durata zilei pentru a va bucura de flori numeroase, rezistente, cu o cromatica vie. Se planteaza primavara sau toamna si va inflori vara pana la inceputul toamnei, in mai multe etape, la maturitate tufa depasind cu usurinta 100 de cm inaltime. Puteti sa plantati un singur butas sau mai multi, tolereaza bine conditiile meteo si solul din tara noastra, si fie puneti mai multe tufe de Coffee Break, fie alegeti alti trandafiri in nuante complementare.  

Foto: sierraflowerfinder.com
 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Masquerade

  Unul dintre rarele soiuri de trandafiri cu inflorescente in mai multe culori

 • Trandafirii Dancing Queen

  Trandafir catarator cu flori mari, de un roz pal, delicat, Dancing Queen surprinde prin nuanta pastelata, dar este in acelasi timp un soi rezistent la boli si daunatori, mai rar intalnit in gradini dar poate fi o alegere interesanta. Are un parfum placut, delicat, dulceag, iar florile sale mari, numeroase pe fiecare tufa sunt si mai bine puse in evidenta de frunzisul lucios, de un verde inchis.

 • Trandafirul Mary Rose

  Cei care prefera trandafirii englezesti o fac mai ales datorita florilor mari, cu zeci de petale, adesea cu parfum intens si colorit viu, iar acest Mary Rose, creat in 1983, este unul dintre cele mai bune exemple.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.