Trandafirii Golden Smiles

Cu un nume foarte bine ales pentru frumusetea bobocilor mari, de un galben intens, cald, aceste Zambete Aurii sunt o varietate de trandafir floribunda cu parfum puternic si dulce, care va domina usor locul din gradina unde sunt puse tufele, buna rezistenta la boli si daunatori, dar si capacitatea de a se adapta relativ repede la clima din tara noastra. Prea putin intalniti (din pacate) in gradini si parcuri, sunt trandafiri care vor avea nevoie de un pamant putin nisipos, fertil, cu drenare buna, si au nevoie de cat mai mult soare pe toata durata zilei pentru a dobandi la maturitate un colorit puternic, seducator si imposibil de ignorat. Lansat pentru prima oara in 2006, soiul avea in scurta vreme sa castige mai multe premii si medalii la competitiile de profil, fiind repede adoptat de cunoscatori.

Se planteaza de la jumatatea primaverii pana in luna mai sau toamna, cel mai tarziu pana in noiembrie (daca temperaturile nu au scazut prea mult) si nu vor avea nevoie de protectie suplimentara in lunile de iarna, tolerand bine noptile geroase. Tufele nu sunt foarte mari si nici prea inalte (au in general sub un metru inaltime) asa ca pot fi plantate la cel putin jumatate de metru distanta intre ele daca alegeti sa formati un spatiu plin de culoare si parfum. Pot fi plantate la fel de bine alaturi de alte soiuri de trandafir, in culori complementare. Solul trebuie sa fie bine curatat in prealabil de pietre sau buruieni, iar dupa plantare viiitoarea tufa se va uda frecvent, mai ales in perioadele calduroase, dar folosind cantitati moderate de apa.

Sunt trandafiri foarte buni pentru buchete deosebite sau aranjamente florale pretentioase, pentru ca au tije lungi si rezistente, iar contrastul dintre coloritul viu al petalelor si verdele inchis, lucios al frunzelor atrage si convinge imediat. Va inflori in mai multe randuri pe toata durata verii si chiar in primele saptamani de toamna.

Foto: amazon.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Golden Medallion, un soi teahibrid pentru orice gradina

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, de un galben intens

 • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

  Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Tomatele Golden Queen

  Varietate de tomate de culoare galbena cu gust placut, putin acrisor, forma rotunda, putin turtite in partea superioara, Golden Queen poate fi o interesanta alternativa la rosiile clasice.