Trandafirii Maidy

Incantator soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, de un rosu deschis, luminos, perfecti atat pentru a fi plantati solitar cat si alaturi de alti trandafiri in culori complementare, Maidy sunt foarte apreciati de cunoscatori si de cumparatori, transformand radical orice buchet sau aranjament floral. Nu sunt tufe foarte inalte – la maturitate ating cel mult un metru – insa au nevoie de spatiu circular, cat mai mult soare (desi se pot adapta si unui regim de semi-umbra), si ideal un sol tipic pentru trandafiri, fertil, cu drenare buna, dar si usor nisipos.

Se planteaza primavara pana la jumatatea lunii mai sau toamna, pana in primele zile ale lui noiembrie daca vremea nu s-a racit prea mult, amplasamentul cel mai bun fiind unul unde viitoare tufa sa fie ferita de curentii reci de aer, iar pamantul trebuie bine curatat de buruieni si pietris. Se poate planta la fel de bine si in ghivece de mari dimensiuni, nefiind un soi de dimensiuni mari. Indiferent de locul ales se recomanda sa fie udat regulat, dar folosind cantitati moderate de apa. Are o buna rezistenta nativa la boli si perioade geroase, dar trebuie supravegheat, iar partile cu aspect bolnav si cele uscate sa fie taiate periodic.

Sunt trandafiri teahibrizi foarte apreciati pentru florile lor mari, duble, cu multe petale de o culoare intensa, deschisa, cu textura catifelata si parfum foarte usor, vag, intr-un frumos contrast cu frunzisul de un verde deschis. Schimba radical o gradina, un parc, un spatiu verde, dar sunt folositi si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.

Foto: dbprodukt.com


 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Belle Epoque

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu un colorit mai putin intalnit – un galben aproape de portocaliu, cald, amintind de o piersica bine coapta – si o buna rezistenta la boli sau daunatori, Belle Epoque este mai putin intalnit in gradini si parcuri, dar este foarte apreciat de cunoscatori.

 • Trandafirii Satchmo

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu puternic, intens, cu parfum dulce si o buna rezistenta boli si daunatori, acest Satchmo se adapteaza usor conditiilor de clima si sol din tara noastra, crescand la fel de bine intr-un parc sau o gradina.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.