Trandafirii Memphis Music

Un soi de trandafiri mai pretentios decat cei pe care ii intalnim de regula in gradini si parcuri, insa coloritul si mai ales modelul cromatic fac din Memphis Music (o varietate care abia a depasit un deceniu de existenta) o raritate ce merita eforturile. Este o tufa cu inflorescente mari, petale cu textura catifelata si densa, un colorit de un rosu burgund spre visiniu, fundalul fiind marcat de mici pete galbene de forma neregulata, de parca ar fi fost aplicate cu vopsea. Combinatia cromatica este la prima vedere surprinzatoare si nu putini sunt cei care atunci cand vad pentru intaia oara o tufa de Memphis Music sunt convinsi ca sunt flori artificiale sau s-a folosit vreun truc cunoscut doar de putini gradinari. 
 
Are nevoie de soare (se adapteaza si la perioade de semi-umbra), un sol putin acid cu drenare buna si fertilizare generoasa inainte de a planta trandafirii, si odata ce a prins si este ingrijit un Memphis Music este un trandafir care va schimba radical gradina. Rezistenta la boli si daunatori si in buna masura la perioadele geroase, are un frunzis nu foarte des, dar rezistent si de un verde inchis, lucios. 
Inflorescentele cu peste 20 de petale si diametru mediu spre mare (din pacate nu este aproape deloc parfumat) apar pe parcursul intregii veri pana spre toamna, si depaseste in medie 50 de cm inaltime, ajungand pana la 70-80. Nu sunt tufe foarte generoase ca dezvoltare, trebuie sa indepartati periodic partile uscate sau bolnave si bobocii uscati. Are nevoie sa fie frecvent dar moderat, pentru ca prea multa umezeala in sol ar putea afecta radacina.

Foto: forloveofroses.com

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Allgold

  Cu bobocii relativ mari, de un galben palid, delicat (veti intalni si exemplare cu un colorit mai intens) si parfum puternic, dulceag, acest soi de trandafir floribunda este foarte bun pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivat relativ usor si intr-un ghiveci de mari dimensiuni.

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.