Trandafirii Memphis Music

Un soi de trandafiri mai pretentios decat cei pe care ii intalnim de regula in gradini si parcuri, insa coloritul si mai ales modelul cromatic fac din Memphis Music (o varietate care abia a depasit un deceniu de existenta) o raritate ce merita eforturile. Este o tufa cu inflorescente mari, petale cu textura catifelata si densa, un colorit de un rosu burgund spre visiniu, fundalul fiind marcat de mici pete galbene de forma neregulata, de parca ar fi fost aplicate cu vopsea. Combinatia cromatica este la prima vedere surprinzatoare si nu putini sunt cei care atunci cand vad pentru intaia oara o tufa de Memphis Music sunt convinsi ca sunt flori artificiale sau s-a folosit vreun truc cunoscut doar de putini gradinari. 
 
Are nevoie de soare (se adapteaza si la perioade de semi-umbra), un sol putin acid cu drenare buna si fertilizare generoasa inainte de a planta trandafirii, si odata ce a prins si este ingrijit un Memphis Music este un trandafir care va schimba radical gradina. Rezistenta la boli si daunatori si in buna masura la perioadele geroase, are un frunzis nu foarte des, dar rezistent si de un verde inchis, lucios. 
Inflorescentele cu peste 20 de petale si diametru mediu spre mare (din pacate nu este aproape deloc parfumat) apar pe parcursul intregii veri pana spre toamna, si depaseste in medie 50 de cm inaltime, ajungand pana la 70-80. Nu sunt tufe foarte generoase ca dezvoltare, trebuie sa indepartati periodic partile uscate sau bolnave si bobocii uscati. Are nevoie sa fie frecvent dar moderat, pentru ca prea multa umezeala in sol ar putea afecta radacina.

Foto: forloveofroses.com

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii Orange Sensation

  Un soi ce dateaza din 1961 (o creatie ce poarta semnatura De Ruiter Innovations), an dupa care a fost adoptat cu entuziasm de cultivatorii cu experienta, Orange Sensation surprinde placut nu doar prin culoarea florilor, ci si prin parfumul dulce, neasteptat de puternic fara sa fie deranjant.

 • Trandafirii Cherry Girl - o explozie de prospetime

  Cautati un soi de trandafiri de un rosu puternic, intens, proaspat, cu un parfum clasic cu note dulci si un efect decorativ greu de egalat? Atunci aceasta varietate ce infloreste din iunie pana in septembrie ar putea fi optiunea cea mai buna, pentru ca este rezistenta la boli si daunatori, longeviva, nu necesita o ingrijire deosebita si are flori de o rara frumusete.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.