Trandafirii Mushimara

Una dintre cele mai populare si indragite soiuri de trandafiri urcatori, Mushimara este rezistent, longeviv, cu numeroase flori de dimensiune medie si un rosu intens, parfum discret. Sunt trandafiri care se adapteaza repede gradinii, au nevoie de spatiu si lumina pentru a se dezvolta asa cum trebuie, efectul decorativ este impresionant si pot sa infloreasca an dupa an la fel de bine, cu putina ingrijire. Daca ati reusit sa va procurati butasi de trandafiri urcatori Mushimara gradina se va schimba radical, si dupa doar cativa ani veti dori cu siguranta sa mai adaugati si altii. 
 
Este un soi puternic, cu un trunchi ce poate atinge pana la trei metri inaltime, ramurile sunt dese si drepte, rezistente, si inflorescentele sunt grupate pe partea superioara a acestora in buchete ce pot ajunge sa numere pana la zece flori. Sunt trandafiri de culoare rosie, intr-un interesant contrast cu verdele inchis si lucios al frunzelor, mirosul este discret si dulceag, si nu uitati sa alegeti un loc unde sa aiba soare, un sol fertil si cu drenare buna, dar si spatiul circular necesar. Rezista bine in timp si va inflori de mai multe ori, din mai pana in septembrie si chiar octombrie daca vremea nu este prea rece. Trandafirii de soi Mushimara trebuie udati in perioada calduroasa de vara fie dimineata, fie seara, dar nu cu apa din abundenta. Se indeparteaza florile ofilite, se taie tufa la sfarsitul toamnei, lasand tije cam de 10 cm. Se pot acoperi daca se anunta ierni grele cu pamant sau rumegus pentru a-i feri de inghet, dar pot suporta relativ bine si temperaturi destul de scazute. 
 
Marele avantaj - in afara de coloritul splendid - il reprezinta rezistenta la boli, diferenta de temperatura, daunatori. Au randament floral bun spre foarte bun, perfecti pentru gradini mai mari sau mai mici si pentru spatii verzi.

Foto: allegro.pl

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Allgold

  Cu bobocii relativ mari, de un galben palid, delicat (veti intalni si exemplare cu un colorit mai intens) si parfum puternic, dulceag, acest soi de trandafir floribunda este foarte bun pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivat relativ usor si intr-un ghiveci de mari dimensiuni.

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.