Trandafirii Pomponella

Varietate de floribunda cu inflorescente mari, de un roz intens si forma sferica, neobisnuita pentru un trandafir si potrivita mai curand pentru un bujor, Pomponella este un soi rezistent la boli si daunatori, cu o productie abundenta de flori cu parfum usor, delicat, cu petale de o textura catifelata. Este o buna alegere pentru o gradina unde acesti trandafiri vor avea suficient spatiu - la maturitate o tufa de Pomponella bine ingrijita va depasi 250 de cm inaltime si are nevoie de spatiu circular egal - si se recomanda plantarea lor intr-un loc unde sa aiba mult soare, desi se adapteaza si la semiumbra. Prefera un sol fertil, putin acid, cu drenare buna. Este o varietate de trandafir perfect atat pentru spatii verzi cat si pentru aranjamente florale pretentioase, iar inflorescentele nu au doar o forma neobisnuita dar rezista mult timp dupa ce au fost taiate. Este interesant si contrastul intre culoarea puternica a bobocilor si verdele inchis al frunzisului. 
 
Se planteaza primavara sau toamna si nu trebuie sa uitati sa indepartati periodic ramurile uscate si sa udati abundent tufele, in special in perioada secetoasa. Va inflori pe toata perioada sezonului, asa ca de la inceputul verii pana spre jumatatea toamnei o tufa de trandafiri floribunda Pomponella transforma gradina intr-un spatiu plin de culoare, eleganta si prospetime.

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Mount Shasta, parfum, delicatete si frumusete

  Soi de trandafiri teahibrizi cu boboci mari, de un alb intens, pur, parfum dulce si puternic, Mount Shasta este o alegere excelenta pentru gradini si parcuri, dar si pentru aranjamente florale si buchete destinate ocaziilor speciale.

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.