Trandafirii Pomponella

Varietate de floribunda cu inflorescente mari, de un roz intens si forma sferica, neobisnuita pentru un trandafir si potrivita mai curand pentru un bujor, Pomponella este un soi rezistent la boli si daunatori, cu o productie abundenta de flori cu parfum usor, delicat, cu petale de o textura catifelata. Este o buna alegere pentru o gradina unde acesti trandafiri vor avea suficient spatiu - la maturitate o tufa de Pomponella bine ingrijita va depasi 250 de cm inaltime si are nevoie de spatiu circular egal - si se recomanda plantarea lor intr-un loc unde sa aiba mult soare, desi se adapteaza si la semiumbra. Prefera un sol fertil, putin acid, cu drenare buna. Este o varietate de trandafir perfect atat pentru spatii verzi cat si pentru aranjamente florale pretentioase, iar inflorescentele nu au doar o forma neobisnuita dar rezista mult timp dupa ce au fost taiate. Este interesant si contrastul intre culoarea puternica a bobocilor si verdele inchis al frunzisului. 
 
Se planteaza primavara sau toamna si nu trebuie sa uitati sa indepartati periodic ramurile uscate si sa udati abundent tufele, in special in perioada secetoasa. Va inflori pe toata perioada sezonului, asa ca de la inceputul verii pana spre jumatatea toamnei o tufa de trandafiri floribunda Pomponella transforma gradina intr-un spatiu plin de culoare, eleganta si prospetime.

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Dancing Queen

  Trandafir catarator cu flori mari, de un roz pal, delicat, Dancing Queen surprinde prin nuanta pastelata, dar este in acelasi timp un soi rezistent la boli si daunatori, mai rar intalnit in gradini dar poate fi o alegere interesanta. Are un parfum placut, delicat, dulceag, iar florile sale mari, numeroase pe fiecare tufa sunt si mai bine puse in evidenta de frunzisul lucios, de un verde inchis.

 • Trandafirul Mary Rose

  Cei care prefera trandafirii englezesti o fac mai ales datorita florilor mari, cu zeci de petale, adesea cu parfum intens si colorit viu, iar acest Mary Rose, creat in 1983, este unul dintre cele mai bune exemple.

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.