Trandafirii Summer Song, rafinament si nuante intense

Vreti un trandafir englezesc rezistent si frumos, cu boboci mari, rotunzi, cu multe petale in care se intalnesc portocaliul si rozul? Atunci acest "cantec de vara" este optiunea cea mai buna, fiind o varietate de trandafir usor de plantat si intretinut, longeviv, de care va veti bucura an dupa an. Interesant si in cazul acest trandafir englezesc este ca forma florii este diferita de cea clasica, fiind mai curand sferica, similara mai curand bujorilor, cu zeci de petale dispuse concentric si parfum usor, dulceag, foarte placut in gradina sau in camera daca ii puneti in vaza. O creatie purtand semnatura lui David C.H. Austin, de data relativ recenta (2005), este un trandafir ce atrage prin florile sale mari, cu numeroase petale, parfumul dulceag, dar si pentru ca infloreste pe toata perioada sezonului. Frunzisul este dens, de un verde inchis, dar atentie la tepii ascutiti, lemnosi. La maturitate o tufa de Summer Song va depasi cu usurinta un metru inaltime si are nevoie de un spatiu circular egal. Perfect atat pentru gradini cat si pentru parcuri sau pentru aranjamente florale, dar si pentru buchete elegante. 
 
Se planteaza primavara sau toamna intr-un loc unde tufele de Summer Song vor avea parte de cat mai mult soare, departe de curentii reci de aer, iar solul ideal este unul cu drenare buna, nisipos, cu PH acid. Tufa va trebui udata frecvent, dar cu un volum moderat de apa, si pentru a se dezvolta mai repede se indeparteaza bobocii ofiliti, taindu-se primavara crengile batrane, uscate sau cu aspect bolnav. In functie de climat puteti taia tufele lasand cam o treime din fiecare ramura.

Foto: davidaustinroses.com

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Brandusele Violet Queen

  Cu un nume perfect ales pentru o varietate delicata de branduse de toamna, cu inflorescente mari in forma unor cupe, in nuante intense de violet-purpuriu (dar veti gasi si exemplare in tonuri mai deschise), aceste Violet Queen sunt perfecte atat pentru gradini cat si pentru ghivece.

 • Laleaua Little Beauty

  Sunt la origine un tip salbatic de lalele de mici dimensiuni, pitice, iar florile a caror forma respecta in mare liniile clasice surprind prin coloritul de un rosu puternic, plin de viata, pentru ca in centrul corolei sa ofere ochiului tuse in nuante de albastru spre mov si alb, o combinatie cromatica rara si extraordinara.

 • Trandafirii cataratori Pierre de Ronsard

  Un soi cu flori mari, de forma globulara, cu multe petale si un parfum puternic, dominator, cu note dulci.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.