Trandafirii cataratori Lawinia

Varietate de trandafir rezistent la frig si daunatori, dar si la boli, relativ usor de ingrijit si longeviv, Lawinia este o planta decorativa perfecta pentru orice gradina datorita florilor mari, numeroase, de culoare roz deschis, intr-un reusit contrast cu frunzisul de un verde intens. Se adapteaza usor oricarui tip de sol si daca are un suport potrivit depaseste usor 200 de cm inaltime, ajungand pana la trei metri si avand nevoie de un spatiu lateral de aproximativ un metru. Este un tip de trandafir viguros si longeviv, iar parfumul sau destul de puternic are note dulci, aproape fructate, pe langa aroma clasica, florala. 
 
Lawinia se planteaza intr-un spatiu cu mult soare - rezista si in zone umbrite, dar nu va face la fel de multe flori - intr-un sol fertil cu drenare buna, si perioadele recomandate sunt fie primavara, fie toamna incepand din luna septembrie pana in octombrie si chiar noiembrie, daca vremea se mentine calduroasa. Se uda frecvent in primele saptamani si ar trebui ca incepand din urmatorul an sa fie suficient de puternic pentru a rezista multa vreme. Infloreste de mai multe ori pana cand temperatura scade prea mult, si nu uitati ca pentru rezultate cat mai bune sa nu plantati tufa in locul in care ati mai avut trandafiri. 

Foto: rosen-tantau.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii cataratori Pierre de Ronsard

  Un soi cu flori mari, de forma globulara, cu multe petale si un parfum puternic, dominator, cu note dulci.

 • Gradina mea de flori in decembrie

  Dupa sosirea oficiala a iernii s-ar putea intelege ca, din cauza frigului si a conditiilor meteorologice tot mai nefavorabile, uneltele de gradinarit pot fi puse la adapost in asteptarea primaverii.

 • Utilizarea plantelor agatatoare

  Plantele agatatoare sunt diverse, modul de crestere diferit si de aceea sa cultivi astfel de plante este uneori o arta.