Trandafirul Cardinal

Varietate de trandafir teahibrid cu parfum dulceag, placut, flori mari de un rosu delicat, cu note de portocaliu, impresionant prin delicatete si frumusetea coloritului, acest Cardinal este o buna alegere pentru gradini si parcuri. Suporta relativ bine perioadele secetoase si geroase, are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, este usor de plantat si intretinut. La maturitate o tufa de trandafiri Cardinal va depasi cu usurinta 120 de cm inaltime, si daca este plantat intr-un sol bun poate sa ajunga si pana la un metru si jumatate. Are nevoie de cat mai mult soare (poate fi cultivat si intr-un loc unde sa aiba semi-umbra, dar florile nu vor fi la fel de parfumate, iar culoarea mai putin intensa), iar cel mai bun pamant este unul cu drenare buna, putin nisipos si un PH mai acid.

Butasii de trandafir Cardinal se vor planta primavara sau toamna, intr-un loc bine curatat de pietris si buruieni, lasand cel putin jumatate de metru distanta intre tufe. Este nevoie sa fie udate frecvent, folosind cantitati moderate de apa, mai ales in perioadele calduroase ale anului, dar intotdeauna dimineata foarte devreme sau seara. Pe cat posibil locul ales nu trebuie sa fie in bataia curentilor reci de aer, iar tufele trebuie urmarite, iar partile uscate si mai ales cele cu aspect bolnav taiate din timp.

Trandafirii Cardinal vor inflori de la inceputul verii pana spre inceputul toamnei, iar bobocii sunt mari, de peste 10 cm in diametru, cu multe petale de o nuanta intensa, cu parfum dulce si placut, textura catifelata, perfecti atat in gradina cat si pentru buchete sau decoratiuni florale.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul catarator Alchymist

 • Clematis Rouge Cardinal

  Planta ornamentala foarte populara datorita florilor mari, cu petale catifelate, bine definite, parfumate, Clematis Rouge Cardinal este o varietate care va transforma orice colt al gradinii intr-o atractie careia nimeni nu ii va putea rezista.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.