Clematis Rouge Cardinal

Planta ornamentala foarte populara datorita florilor mari, cu petale catifelate, bine definite, parfumate, Clematis Rouge Cardinal este o varietate care va transforma orice colt al gradinii intr-o atractie careia nimeni nu ii va putea rezista. Acopera la fel de bine gardurile, zidurile, joaca un rol-cheie in construirea unui decor vegetal superb, reusind sa fie "centrul" gradinii, dar reusind sa se armonizeze foarte bine si cu alte plante ornamentale. Clematis Rouge Cardinal este o specie rezistenta la mediu, conditii meteo dificile si daunatori, si va trece cu bine atat de iernile cu temperaturi de -20 de grade Celsius sau de saptamanile secetoase de vara. Este usor de recunoscut datorita numarului mare de flori de dimensiuni apreciabile, cu petale (sase la numar) cu o textura catifelata, in nuante de la mov la visiniu si rosu, cu desene delicate pe suprafata petalei, mijlocul fiind alb. 
 
Clematis Rouge Cardinal este o planta ornamentala ce are nevoie de lumina naturala si soare, dar rezista relativ bine si intr-o zona mai umbrita. Poate fi fertilizata si are nevoie sa fie udata frecvent, singura grija fiind ca apa sa nu stagneze pentru ca ar putea afecta dezvoltarea plantei. Cum este o planta cataratoare va avea nevoie de un suport pentru a se dezvolta atat pe verticala, cat si pe orizontala. Dincolo de frumusetea culorilor si de constrastul dintre nuante este o buna alegere daca vreti o specie cu un parfum intens, care pare sa domine totul. 

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Cardinal

  Varietate de trandafir teahibrid cu parfum dulceag, placut, flori mari de un rosu delicat, cu note de portocaliu, impresionant prin delicatete si frumusetea coloritului, acest Cardinal este o buna alegere pentru gradini si parcuri.

 • Etoile Violette - culoare si prospetime

  Unul dintre cele mai populare si indragite soiuri de clematis, dar si unul dintre cele mai vechi (dateaza din 1885), Etoile Violette nu este doar un nume poetic pentru o planta de o frumusete aparte. Cu florile sale mari de un mov inchis, rezistenta la variatiile de temperatura - inclusiv la geruri puternice - si daunatori, relativ usor de ingrijit si transformand orice parte din gradina intr-o explozie de culoare, se adapteaza usor in tara noastra si este o specie longeviva.

 • Clematite Nelly Moser

  Planta decorativa care se potriveste atat in gradini cat si in balcoane, Clematis Nelly Moser este o varietate hibrida care iese usor in evidenta datorita florilor mari, numeroase, cu petale bicolore si care se adapteaza usor diverselor tipuri de sol si climate.

 • Idei pentru o gradina mica

  Poate ca suprafata disponibila nu este foarte mare, insa aproape intotdeauna salvarea va veni prin dispunerea pe verticala a plantelor

 • Intretinerea gradinii in prima luna din an

  Ca orice luna din an, chiar de intruchipeaza iarna prin excelenta, Ianuarie vine cu lucruri mai mult sau mai putin importante de realizat in gradina.