Trandafirul Super Green

Am vazut adesea trandafiri rosii, galbeni, albi sau roz, in gradini, in parcuri sau la florarii, dar alte culori sunt mai rare. Cu atat mai greu ar fi sa iti imaginezi un trandafir... verde. O nuanta palida, deschisa, curata, amintind de coaja unui mar verde sau de cea a limetelor, Super Green este un trandafir rar, dar efectul decorativ este extraordinar. Surprinzator si elegant, cu parfum discret marcat de notele dulcege, trandafirul Super Green iese imediat in evidenta prin petalele sale de o nuanta pastelata, inflorescentele numeroase si mari, cu multe petale. Frunzele acestei varietati sunt lucioase, de un verde inchis, iar o tufa bine ingrijita ajunge la cel putin un metru inaltime, dar va avea nevoie de spatiu circular suficient. 
 
Alegeti pentru trandafirii Super Green o zona din gradina unde sa aiba soare, multa lumina, fara curenti de aer, iar solul trebuie sa aiba drenaj bun. Udati frecvent trandafirii, mai ales in prima perioada, cel putin o data pe saptamana. Pentru ca rezultatele sa fie cat mai bune in scurta vreme se recomanda sa fertilizati solul inainte de plantare. Trebuie ingrijit in fiecare primavara cand se taie partile uscate, i se da forma tufei si se pregateste pentru inflorire. Dincolo de aspectul exotic este o varietate speciala de trandafir ce rezista bine la boli si frig, rezista mult in vaze dupa ce este taiat si transforma cromatic orice spatiu verde. Rar, poate initial mai greu de aclimatizat, dar va surprinde de prima data prin frumusete.

Foto: royalflowersgroup.com

Articole asemănătoare

 • Dune, trandafirul catarator pentru orice gradina

  Cu bobocii sai mari, de un galben delicat, deschis, aceasta varietate de trandafir urcator este rezistenta, longeviva, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din Romania, asa ca va trece cu bine atat de perioadele secetoase cat si de cele geroase.

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul catarator Alchymist

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.