Trandafirul The Pilgrim

Trandafirii englezesti sunt o alegere potrivita pentru gradini sau parcuri: rezista bine la daunatori, boli si ger sau seceta, sunt aspectuosi, relativ usor de intretinut si longevivi, iar inflorescentele mari, in forma de glob cu multe petale ii fac sa iasa in evidenta printre tufele de trandafiri clasici. Acest soi creat in 1991 de catre David Austin are toate aceste caracteristici, poate fi un trandafir catarator bun daca i se ofera suportul necesar, iar coloritul este un galben palid, spre marginea petalelor virand spre un alb crem, matasos, delicat.

Parfumul acestei varietati - numele se traduce ca Pelerinul - este dulce, cu note exotice, dar nu foarte puternic. Il puteti planta intr-un colt al gradinii, alaturi de un gard, un zid, un suport metalic sau din lemn si se va extinde repede, depasind la maturitate 270-300 de cm inaltime, avand nevoie si de un spatiu comparabil in lateral. Dintre trandafirii englezesti cu flori galbene este unul dintre cei mai frumosi si din fericire si rezistenti, iar bobocii pot fi utilizati si pentru buchete sau aranjamente florale. 
 
Se planteaza primavara sau toamna intr-o portiune cu pamant fertil, cu drenare buna, ideal putin nisipos, si nu uitati ca la fel ca multi alti trandafiri si acesta trebuie udat frecvent, dar folosind cantitati moderate de apa. Se indeparteaza periodic partile uscate sau cu aspect bolnav, iar The Pilgrim este longeviv si rezistent. Infloreste in mai multe randuri pe perioada verii pana in toamna, inflorescentele sunt mari, cu miros usor, cu pana la 80-100 de petale fiecare. Va avea nevoie de un spatiu unde sa aiba mult soare pe toata perioada verii desi se adapteaza si rezista si la semi-umbra dar este sensibil la curentii reci de aer. Foarte decorativ datorita contrastului dintre frunzisul verzi si culoarea palida a bobocilor, este perfect pentru gradini suficient de mari pentru a-i oferi spatiu sau pentru parcuri. 

Foto: davidaustinroses.co.uk

Articole asemănătoare

 • Dune, trandafirul catarator pentru orice gradina

  Cu bobocii sai mari, de un galben delicat, deschis, aceasta varietate de trandafir urcator este rezistenta, longeviva, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din Romania, asa ca va trece cu bine atat de perioadele secetoase cat si de cele geroase.

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul catarator Alchymist

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.