Trandafirul catarator Indigoletta

Cu flori mari de un mov puternic, deschis, intens, asa cum nu te-ai astepta sa vezi la o varietate de trandafir, Indigoletta este un soi de planta decorativa rara, prea putin intalnita. Cu un aspect exotic si neobisnuit - desi nu are nevoie de ingrijiri deosebite, cel putin nu mai mult decat alte varietati de trandafir - Indigoletta poate fi acea achizitie care schimba radical o gradina. De altfel sunt trandafiri cataratori rezistenti atat la intemperii si schimbari de clima cat si la boli sau daunatori, se adapteaza repede dupa ce au fost plantati, se dezvolta relativ rapid si structura rezistenta ii recomanda pentru spatii deschise, chioscuri, arcade. 
 
Dincolo de culoarea aparte este un trandafir ce rezista de la inceputul verii pana in luna octombrie, depaseste frecvent trei metri inaltime (daca are spatiu si suport pentru a creste pe verticala) si va avea nevoie de un spatiu circular de cel putin doi metri, poate chiar mai mult. Il puteti planta alaturi de alte soiuri de trandafiri cataratori, iar daca spatiul o permite puteti sa construiti o armonie cromatica interesanta. Au inflorescentele mari, in medie de 10-12 cm, forma este sferica si datorita numarului ridicat de petale se deschid mult in bataia soarelui. Nu au cerinte deosebite: este suficient un sol fertil, bine intretinut, preferabil in bataia soarelui desi se pot adapta si in locuri cu mai multa umbra, dar atunci coloritul nu va fi la fel de puternic.

Foto: yougarden.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Peace

  Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de trandafir hibrid, cunoscut in trecut sub numele de "Madame A. Meilland", este un soi de o delicatete cromatica extraordinara, imbinand intr-o singura inflorescenta galbenul palid, albul pur si rozul care apare la extremitatea petalelor, practic mai multe nuante in aceeasi floare.

 • Trandafirul Pascali

  Un trandafir alb de o rara frumusete, aceasta varietate este o creatie semnata Louis Lens, care in 1963 oferea pasionatilor din Belgia (si apoi din intreaga lume) un soi nou rezultat din incrucisarea intre Queen Elizabeth si White Butterfly.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.

 • Trandafir catarator Amadeus

  O varietate foarte populara de trandafir catarator, cu flori mari de un rosu puternic, rezistent la boli si daunatori, Amadeus este una dintre cele mai bune optiuni daca vreti un tip de trandafir agatator care se planteaza relativ usor, este longeviv si mai mult decat orice este foarte aspectuos.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.