Trandafirul catarator Indigoletta

Cu flori mari de un mov puternic, deschis, intens, asa cum nu te-ai astepta sa vezi la o varietate de trandafir, Indigoletta este un soi de planta decorativa rara, prea putin intalnita. Cu un aspect exotic si neobisnuit - desi nu are nevoie de ingrijiri deosebite, cel putin nu mai mult decat alte varietati de trandafir - Indigoletta poate fi acea achizitie care schimba radical o gradina. De altfel sunt trandafiri cataratori rezistenti atat la intemperii si schimbari de clima cat si la boli sau daunatori, se adapteaza repede dupa ce au fost plantati, se dezvolta relativ rapid si structura rezistenta ii recomanda pentru spatii deschise, chioscuri, arcade. 
 
Dincolo de culoarea aparte este un trandafir ce rezista de la inceputul verii pana in luna octombrie, depaseste frecvent trei metri inaltime (daca are spatiu si suport pentru a creste pe verticala) si va avea nevoie de un spatiu circular de cel putin doi metri, poate chiar mai mult. Il puteti planta alaturi de alte soiuri de trandafiri cataratori, iar daca spatiul o permite puteti sa construiti o armonie cromatica interesanta. Au inflorescentele mari, in medie de 10-12 cm, forma este sferica si datorita numarului ridicat de petale se deschid mult in bataia soarelui. Nu au cerinte deosebite: este suficient un sol fertil, bine intretinut, preferabil in bataia soarelui desi se pot adapta si in locuri cu mai multa umbra, dar atunci coloritul nu va fi la fel de puternic.

Foto: yougarden.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul Claire Austin

  Un trandafir cu inflorescente mari, numeroase, de un alb cremos si cu parfum puternic, dominat de notele exotice, dulci

 • Trandafirul catarator Alchymist

 • Trandafir catarator Amadeus

  O varietate foarte populara de trandafir catarator, cu flori mari de un rosu puternic, rezistent la boli si daunatori, Amadeus este una dintre cele mai bune optiuni daca vreti un tip de trandafir agatator care se planteaza relativ usor, este longeviv si mai mult decat orice este foarte aspectuos.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.