Trandafirul floribunda Heidi Klum

Creat in 1999 si dedicat celebrului fotomodel, Heidi Klum este o varietate de trandafir floribunda cu inflorescente mari, cu 30-40 de petale, intr-o nuanta de violet deschis cu tuse de roz, parfum intens si o buna rezistenta in timp, asa ca pot fi folosite pentru buchete sau decoratiuni florale pretentioase. Este un trandafir ce la maturitate va atinge aproximativ 50 de cm inaltime, iar contrastul dintre coloritul puternic al florilor si frunzele de un verde inchis, lucios, face din orice tufa de trandafiri Heidi Klum o achizitie deosebita pentru gradina. Daca tolereaza relativ bine perioadele secetoase sau gerul iernii, este un soi de trandafir vulnerabil la boli, asa ca trebuie supravegheat cu atentie, se indeparteaza imediat partile cu aspect bolnav, nesanatos, si in ultima instanta se recurge la tratarea tufei. 
 
Se va planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare, sa fie ferit de curenti reci de aer si pe cat posibil sa nu fie in apropierea altor specii de flori, desi se va acomoda foarte bine cu alte varietati de trandafiri. Solul trebuie sa aiba drenare buna, ideal putin nisipos, eventual fertilizat in prealabil. Se uda tufa cel putin o data pe saptamana, de doua ori in perioadele secetoase, dar fara a folosi cantitati mari de apa. Nefiind foarte inalt este un trandafir floribunda bun pentru gradini si parcuri, pentru a delimita spatiile verzi, dar poate fi crescut si intr-un ghiveci de mai mari dimensiuni. Lasati intre butasi macar 40 de cm distanta pentru a le permite sa se dezvolte in voie. Indepartati la inceputul primaverii crengile cu aspect bolnav si pe cele uscate.

Foto: rosen-tantau.com

 

Articole asemănătoare

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.

 • Trandafirul Allotria

  Varietate de floribunda cu numerosi boboci mari, grei, de un rosu viu (ce poate sa bata in visiniu in anumite conditii), Allotria este un trandafir excelent atat pentru gradini cat si pentru parcuri sau diverse spatii verzi, dar si pentru un buchet destinat unei ocazii speciale si decoratiuni florale deosebite. Cu parfumul lor usor, dulce, sunt trandafiri care vor transforma radical orice gradina, si din fericire sunt relativ usor de cultivat si intretinut.

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Trandafirul floribunda Amber Queen

  Varietate de trandafir floribunda foarte apreciat de cunoscatori si premiat la mai multe competitii de profil, acest Amber Queen cu flori mari, de un portocaliu deschis, elegant, a fost creat in 1984, an in care incepe sa fie cultivat in Marea Britanie.

 • Trandafirul Nina Weibull

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu intens, cald, cu un parfum puternic dominat de notele dulci, Nina Weibull este un soi nu foarte inalt, depasind la maturitate cu putin 70 de cm, perfect pentru gradini, parcuri, spatii verzi, fie solitar, fie plantand mai multe exemplare grupate pentru a forma un spatiu plin de culoare.