Trandafirul floribunda Heidi Klum

Creat in 1999 si dedicat celebrului fotomodel, Heidi Klum este o varietate de trandafir floribunda cu inflorescente mari, cu 30-40 de petale, intr-o nuanta de violet deschis cu tuse de roz, parfum intens si o buna rezistenta in timp, asa ca pot fi folosite pentru buchete sau decoratiuni florale pretentioase. Este un trandafir ce la maturitate va atinge aproximativ 50 de cm inaltime, iar contrastul dintre coloritul puternic al florilor si frunzele de un verde inchis, lucios, face din orice tufa de trandafiri Heidi Klum o achizitie deosebita pentru gradina. Daca tolereaza relativ bine perioadele secetoase sau gerul iernii, este un soi de trandafir vulnerabil la boli, asa ca trebuie supravegheat cu atentie, se indeparteaza imediat partile cu aspect bolnav, nesanatos, si in ultima instanta se recurge la tratarea tufei. 
 
Se va planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare, sa fie ferit de curenti reci de aer si pe cat posibil sa nu fie in apropierea altor specii de flori, desi se va acomoda foarte bine cu alte varietati de trandafiri. Solul trebuie sa aiba drenare buna, ideal putin nisipos, eventual fertilizat in prealabil. Se uda tufa cel putin o data pe saptamana, de doua ori in perioadele secetoase, dar fara a folosi cantitati mari de apa. Nefiind foarte inalt este un trandafir floribunda bun pentru gradini si parcuri, pentru a delimita spatiile verzi, dar poate fi crescut si intr-un ghiveci de mai mari dimensiuni. Lasati intre butasi macar 40 de cm distanta pentru a le permite sa se dezvolte in voie. Indepartati la inceputul primaverii crengile cu aspect bolnav si pe cele uscate.

Foto: rosen-tantau.com

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Kimono

  Exemplu de trandafir floribunda cu flori de o rara frumusete, un roz intens, matasos, puternic, parfum dulce si dominator, acest Kimono o alegere inspirata pentru orice parc sau gradina.

 • Trandafirul Nina Weibull

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu intens, cald, cu un parfum puternic dominat de notele dulci, Nina Weibull este un soi nu foarte inalt, depasind la maturitate cu putin 70 de cm, perfect pentru gradini, parcuri, spatii verzi, fie solitar, fie plantand mai multe exemplare grupate pentru a forma un spatiu plin de culoare.

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.