Udarea plantelor in exces

 Multi gradinari si cei care iubesc plantele cunosc efectere udatului  in exces. Putini stiu insa efectele nocive ale acestei actiuni, chiar daca este o activitate facuta din dorinta de a avea plante frumoase si bine dezvoltate.

Plantele de apartament deseori se usuca si mor din cauza excesului de apa. Udarea trebuie facuta in functie de mai multi factori. Printre acestia se numara tipul plantei, sezonul, temperatura mediului inconjurator si clima. Semnele exceselor sunt foarte vizibile daca acesti factori nu sunt luati in considerare.

Cele mai intalnite simptome sunt defolierea rapida, frunzele inferioare ingalbenindu-se primele. Acestea intr-un final se usuca si cad. Mucegaiul cenusiu este un alt semn.

Simptomele mentionate pot fi indicative si pentru alte probleme. In acest context trebuie sa stabiliti concret daca apa este sau nu problema.

Prin verificarea radacinilor puteti afla concret daca planta este pe cale de a se usca. Acestea sunt in prag de putrezire cand au prea multa apa.

Pe lista indiciilor putem nota si caderea rapida si din senin a frunzelor. Schimbarea brusca a temperaturii mediului unde creste planta dar si udarea in exces pot fi cauzele. Alaturi de acestea putem adauga lumina insuficienta si fertilizarea in exces sau nepotrivita tipului de planta.  Prea multe saruri minerale ori frigul sunt deseori cauzele uscarii unei plante.

Procesul de evapotranspiratie este crucial in evolutia plantelor. El face referire la cele doua cai prin care plantele pierd apa. Evaporarea este o forma, definind pierderea naturala a apei in aer, iar cea de-a doua, transpiratia, face referire la pierderea apei prin frunze sau tulpina.

In cele din urma, dimineata este cea mai potrivita pentru a uda plantele. Evitati astfel temperaturile care in timpul zilei pot fi mai ridicate, cauzand evaporarea apei. In zonele cu un climat umed, udarea seara poate imbolnavi florile prin sporirea cresterii fungilor.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

  • Castravetele in medicina naturista

    Sucul din castravetii proaspeti (fara coaja) poate avea un gust usor neplacut, asa ca ii puteti adauga suc de mere sau suc de rosii proaspat stors. Consumat frecvent, ajuta reglarea tranzitului intestinal, elimina mai usor apa in exces in organism datorita efectului diuretic si poate fi un ajutor in dietele de slabire, pentru ca da senzatia de satietate.

  • Fructele pentru sanatate

    Strugurii: un ciorchine proaspat sau sub forma de suc (un pahar pe zi) si oferim organismului fibre, minerale, o solutie naturala pentru a detoxifia organismul si a-l umple de energie. Sunt recomandati daca vrem sa slabim mai repede sau sa eliminam din apa in exces (au usor efect diuretic), mentin sanatatea pielii, a inimii si a ficatului, ajuta la functionarea rinichilor, si nu in ultimul rand relaxeaza sistemul nervos si ne fac sa fim mai putin afectati de stresul cotidian.

  • Fructe sanatoase de vara

    Mentinerea unei diete sanatoase si pe timp de vara este la fel de necesara ca in oricare anotimp. Vara, fructele si salatele sunt prezente in alimentatia de zi cu zi, contribuind la hranirea organismului nostru, dar si la pierderea kilogramelor in exces.

  • Prevenirea si salvarea plantelor udate in exces

    Cu toate ca apa constituie un element esential pentru ca plantele dumneavoastra sa creasca si sa supravietuiasca, excesul si in aceasta privinta le poate cauza multe probleme.

  • Silueta de dupa sarbatori

    De cele mai multe ori, dupa sarbatori silueta noastra nu mai arata asa cum ne-am dori. Acest lucru se datoreaza fie faptului ca mancam in exces, netinand cont de caloriile si toxinele pe care organismul nostru le primeste, fie consumam mai mult mancaruri nesanatoase.


Warning: fopen(cache/cf55409d493e32a3586865413d5061c2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139