Verbena

Familia: VerbenaceaeVerbenaceae
Aspect: Tufa
Perioada de inflorire: Iunie -octombrie
Expunere: Plin soare
Udare: Medie

In acest gen intra aproximativ 250 de specii, cu flori colorate si puternic parfumate si frunze dintate si lanceolate.

Cultivare: dificultate medie. Plantele se cultiva in aprilie-mai intr-un compost imbogatit cu ingrasamant natural. Trebuie sa se aseze intr-un loc insorit, sa se ude regulat si sa se adauge ingasamant lichid la fiecare doua saptamani, dupa aparitia bobocilor florali.

Reproducere: Insamantarea se face intr-un compost umed care se acopera cu un strat fin de nisip. Vasul se pastreaza la umbra si la temperaturi cuprinse intre 18-24 C. Inmultirea prin butasi se realizeaza in august-septembie.

Pericole: Afidele se trateaza cu insecticide pe baza de piretru. O abundenta a apei poate duce la putrezirea radacinilor.

Specii si soiuri: Verbera bonariensis, Verbera x hybrida, Verbera rigida.

Articole asemănătoare

 • Ceaiuri deosebite pentru acasa

  Rece sau cald, ceaiul din plante aromate este o bautura sanatoasa, fara cofeina, ce poate fi servita in orice moment al zilei si la orice varsta.

 • Verbena - flori vedeta in gradini si balcoane

  Florile pot avea diverse nuante de roz, rosu, galben, mov sau pot fi albe si sunt de obicei intr-o singura culoare, avand mijlocul in nuanta deschisa.

 • Plante cu inflorire de sezon

  Cu siguranta cei care detin in proprietate o gradina, oricat de mica, se bucura multe luni din an de beneficiile unei oaze de verdeata. E foarte adevarat ca trebuie sa si depuna ceva eforturi pentru a se bucura de o gradina frumoasa.

 • Simfonia Lalelelor - o expozitie de culoare si parfum

  Anul acesta, in perioada 19-21 aprilie, a avut loc la Pitesti a 31-a editie a Simfoniei Lalelelor.

 • Un strat de flori viu colorat

  Planul prezentat in acest articol prezinta un strat de flori viu colorat, informal, alcatuit in egala masura din flori anuale si perene. Este potrivit pentru a incadra o aleee sau drumul spre intrarea in casa...