Viermele merelor

Denumire stiintifica: Cydia pomonella

Ataca fructele de mar si mai putin pe cele de par, gutui, cais, piersic si nuc.
Fructele atacate prezinta gauri pline cu resturi de hrana si materii fecale ale daunatorului. Aceste fructe raman pipernicite, sau se coc inainte de vreme si cad.
Ouale sunt depuse, in numar pana la 150, pe frunze, lastari sau pe fructe. Larvele sapa o galerie in pulpa fructelor de abia formate, spre miez. Ierneaza la baza tulpinii, in crapaturile scoartei, sau in depozitele de fructe.

Articole asemănătoare

  • Merele Arbat

    Este foarte apreciat pentru fructele sale relativ mari, de forma rotunda, usor turtite si cu un colorit deschis, rosu si galben, miezul merelor fiind suculent, cu gust puternic dulce-acrisor, perfect pentru gustare, suc de mere, gemuri sau alte retete, dar si pentru placinte sau alte produse de patiserie.

  • Merele negre de Arkansas

    Suntem obisnuiti cu merele verzi, galbene, cele rosii, in nuante delicate sau dimpotriva intense, puternice, cu aromele si gusturile lor, dar acest soi american cu o istorie ce a trecut deja de un secol este o raritate si categoric o interesanta curiozitate pentru cultivatori

  • Smoothie de toamna cu mere, morcov si portocala

    O reteta care pune in evidenta gustul placut al merelor de toamna alaturi de cel intens de portocala.

  • Merele: curiozitati, recorduri, istorie

    Cu peste 7500 de soiuri cultivate in toata lumea, rosii, verzi, galbene (si nu numai), de la cele putin mai mari decat o cireasa la mere de dimensiunea unui grepfrut, unul dintre cele mai populare fructe din toate timpurile continua sa fie gustarea sau desertul preferat pentru multi dintre noi.

  • Jagua: fructul folosit pentru desert, medicamente si tatuaje

    Cu proprietati antibiotice si dezinfectante, gust dulceag acrisor, jagua este folosit in medicina naturista, pentru diverse bauturi si deserturi traditionale, dar si pentru tatuaje temporare