Vin fiert preparat in 3 pasi


Se spune ca vinul alb inobileaza orice masa, mai ales cand aceasta include carne de peste. Insa aceasta bautura cunoaste multe alte intrebuintari ce ii pun in valoare calitatile gustative. Asa de pilda, un vin fiert poate pica mai bine, in unele momente, chiar decat o cana de ceai, cu conditia sa fie preparat corespunzator si sa nu se exagereze. Partea buna este ca oricine are posibilitatea de a-l prepara, odata ce dispune de urmatoarele ingrediente (pentru 4 portii):            

4 cani de vin alb (1l)
4 linguri zahar
8 cuisoare
6 pastai cardamom verde
1 steluta anason
1 baton de 5 cm scortisoara
4 felii ghimbir
50 ml brandy de pere

Cantitatea de zahar este orientativa, este pentru vin alb sec; daca folositi alt tip de vin adaptati cantitatea de zahar. Daca nu aveti brandy de pere puteti adauga cateva felii de pere.

Mod de preparare:

1. Se pun ingredientele intr-un vas pe foc si se aduce vinul la punctul de fierbere.
2. Cum incepe sa fiarba se pune capacul si se lasa 1 minut la fiert.
3. Se stinge focul si se lasa bautura acoperita vreme de inca 10 minute sa se infuzeze.

Sursa foto: winery88.com

I. C.

Articole asemănătoare

  • Unt de migdale preparat in casa

    Pentru un inceput de zi, va puteti delecta cu o felie de paine prajita unsa cu unt de migdale, preparat in casa. Va propunem sa pregatiti o reteta delicioasa si simpla de unt de migdale.

  • Pate de casa din ficatei de pui cu unt si ceapa

    Micutii dumneavoastra si nu numai se vor bucura de gustul placut al pateului preparat in casa, din ficatei de pui cu unt si ceapa. Pentru preparare, aveti nevoie de cateva ingrediente:

  • Bruschete cu branza de capra si piersici

    Dorim sa mancam ceva delicios si foarte usor de preparat in casa? Ei bine, avem nevoie de foarte putine ingrediente pentru a ne satisface poftele:

  • Deserturi rapide. Coltunasi deliciosi cu gem

    Coltunasii deliciosi cu gem reprezinta un desert imbietor pentru cei care doresc sa savureze ceva bun si usor de preparat, in orice moment al zilei.

  • Bolile vinurilor

    Vulnerabilitatea prezentata de vinul preparat in gospodarie apare inca din timpul procesului de obtinere a acestuia.