Weigela Red Prince

Cu rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, acesta este un arbust ornamental cu flori mari, de un rosu deschis, parfum foarte placut, usor de plantat si intretinut. Red Prince are un nume pe masura frumusetii inflorescentelor sale in forma de cupa, intr-un interesant contrast cu frunzisul de un verde inchis, lucios, fiind perfect pentru gradini, parcuri, spatii verzi, carora le da o nota de eleganta si rafinament. Pentru ca un arbust de acest fel sa se dezvolte rapid va avea nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, cat mai mult soare pe toata perioada zilei, dar alegeti un spatiu ferit de curentii reci de aer. Se planteaza de la inceputul primaverii pana spre jumatatea toamnei, atingand usor la maturitate 150 de cm inaltime, si este din fericire rezistent la gerurile iernii. Va inflori in perioada verii, pana in luna iunie, florile fiind mari, foarte parfumate, numeroase, si daca vremea o permite va inflori pentru a doua oara spre finalul verii, dar atunci florile vor fi mai putin numeroase. 
 
Trebuie udat frecvent si neaparat partile bolnave, uscate se indeparteaza frecvent, mai ales in perioada de maturizare pentru a va bucura de un arbust rezistent si puternic. Daca este ingrijit va fi o planta decorativa remarcabila, de forma ovala, perfecta si pentru a delimita suprafete ca gard viu, pentru a marca aleile dintr-un parc sau o gradina de mari dimensiuni si se poate adapta la fel de bine pe o terasa cu spatiu suficient daca este plantat intr-un ghiveci de mari dimensiuni.

Foto: naturehills.com

Articole asemănătoare

 • Red Diamond, nectarine savuroase

  Soi de nectarine cu pulpa suculenta, zemoasa, coaja subtire cu o culoare intensa, un rosu aprins cu pete galbui, gust dulce, foarte aromat, Red Diamond este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de intretinut si cultivat.

 • Zmeura Red Giant

  Un soi cu fructe mari, parfumate, cu gust intens si aromat, Red Giant este de departe una dintre cele mai bune si usor de cultivat varietati de zmeura pentru o gradina sau chiar si pentru o cultura intensiva.

 • Crinii Purple Prince

  Varietate cu flori de mari dimensiuni, cu un parfum dulce si puternic, Purple Prince este un crin ce poate atinge la maturitate pana la doi metri inaltime (daca are suficient soare si un sol fertil), dar si un colorit aparte, un purpuriu intens cu note mai inchise, nuanta eleganta si incarcata de rafinament.

 • Camelia Red, rafinament nipon in gradina

  O varietate de camelie japoneza de un rosu catifelat, matasos, si inflorescente cu aspect de o eleganta geometrica, acesta camelie Red este de departe una dintre cele mai frumoase alegeri pentru gradini, fiind rezistenta, usor de intretinut si mai ales incantatoare.

 • Rhododendron Red Jack - arbustul decorativ elegant si rezistent

  Arbust decorativ de o frumusete eleganta, rezistent si longeviv, perfect pentru o gradina sau un spatiu verde suficient de mare pentru ca acest rhododendron sa se poata dezvolta in voie.