Zilele recoltei la Bucuresti - o sarbatoare cam ... rece

ziua recoltei

ziua recoltei

 

In perioada 26 - 28 septembrie s-a desfasurat pe platoul din spatele Palatului Copiilor Sarbatoarea Recoltei 2008. Evenimentul organizat de Primaria sectorului 4 si anuntat din timp pe diverse cai media, a excelat doar prin atmosfera rece si lipsa vizitatorilor. Daca la concertele de muzica usoara desfasurate in serile de week-end organizate cu acest prilej au mai fost ceva participanti, in schimb la micile recitaluri de muzica folclorica nu s-au adunat prea multi privitori.


E drept ca nici vremea nu a tinut cu organizatorii evenimentului, astfel ca frigul si norii, ce presarau din cand in cand stropi reci de ploaie, au staruit in ciuda celor cativa vizitatori ce se incumetau sa guste din micii, pastrama si desigur mustul acestui an.


Nici gospodinele nu au fost foarte multumite, cele 20 de tarabe puse la dispozitie de Administratia Primariei sectorului 4 nu au fost chiar pline de roadele toamnei. Oferta de legume si fructe a fost foarte redusa, din loc in loc cativa producatori expunand spre vanzare zarzavaturi (telina, morcovi, patrunjel, praz si pastarnac), ladite cu rosii si ardei gras, saci de ceapa, cartofi sau gogonele verzi, vinete si varza rosie.


Daca legumele expuse nu aratau prea imbietor, marimea si calitatea lasand de dorit, fara a mai comenta preturile afisate, totusi fructele au fost pe gustul si buzunarul fiecaruia.  Sacosele gospodinelor s-au umplut cu struguri de soiuri si marimi diferite, mere, piersici, prune si nectarine. Se intelege deci ca in ciuda planurilor pentru preparat rezerve de zacusca si bulion, tot dulceturile, pelteaua si gemurile vor clocoti primele in cratitile incinse.


Desi m-am invartit vreme de 15 minute in jurul tarabelor nu am zarit macar o floare. Nici doar ca ornament al tarabelor, imaginea de ansamblu sugerand o atmosfera rece.
Singurii care te mai inveseleau in acest micut "targ al recoltei" fiind vanzatorii, foarte amabili. Desi statusera ore intregi in frig, mai aveau puterea sa zambeasca, sa te indemne sa cumperi si sa te imbie la a gusta un bob dulce de Hamburg.

 

Septembrie 2008

GradinaMea.ro/V.S.

Articole asemănătoare

  • Traditia felinarului sculptat in dovleac de Halloween

    Halloween este o sarbatoare celtica la origine care a fost preluata si insusita mai intai de americani in secolul XIX, de la emingrantii irlandezi, si apoi de majoritatea popoarelor din Occident.

  • Nasturelul, o planta medicinala de primavara

    Oamenii au apelat din cele mai vechi timpuri la plante pentru a se trata de boli. Despre remediile bazate pe nasturel se vorbeste putin in zilele noastre, dar acum o suta si mai bine de ani, lumea avea un respect deosebit fata de acestea.

  • Trandafirul, un dar clasic pentru Valentine's Day

    Blamata de unii respectata de altii, Valentine’s Day este o sarbatoare americana care a inceput sa prinda radacini si pe pamantul romanesc. Este drept ca poporul nostru are propria sarbatoare a dragostei, tot in luna februarie, Dragobetele, dar chiar si in aceste conditii, a nu oferi nici o floare cu prilejul Valentine’s Day este totusi putin nepoliticos. In fond, nu trebuie sa asteptam anume ocazii sa ne manifestam dragostea si respectul pentru persoana iubita.

  • Hot Orange Mocha - Cafea fierbinte cu coaja de portocale si ciocolata amaruie

    Bauturile fierbinti si aromate sunt la mare cautare in sezonul rece. Asadar, pentru o zi friguroasa de iarna va puteti incalzi cu Hot Orange Mocha, o cafea fierbinte cu coaja de portocale si ciocolata amaruie.

  • Masca cu lamaie, struguri si miere pentru tenul cu aspect lucios

    Atunci cand ne confruntam cu un ten cu aspect lucios, aceasta situatie poate constitui una deranjanta pentru noi. Va invitam sa preparati la domiciliu o masca naturala cu lamaie, struguri si miere, speciala pentru tenul cu aspect lucios.


Warning: fopen(cache/cd15626eaf67ce4b37f17715ca29616b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139