20 de sfaturi pentru slabire

 

Bulimia consta intr-o manifestare de pierdere a controlului in privinta comportamentului alimentar in timpul ingestiei de alimente si provocarea vomei dupa aceea.


Persoanele cu bulimie au o alimentatie haotica, urmata de vomismente autoinduse. Aceste persoane au o mare pofta de dulciuri, pe care le consuma pentru a umple golul existentei. Se gandesc tot timpul la problemele alimentare si pot avea simptome depresive ca : stima de sine scazuta, tristete, tulburari de somn, lipsa de spranta.


Pentru bulimia nervoasa criteriile de diagnostic sunt:

-episoade bulimice repetate, cel putin 2 astfel de episoade timp de cel putin 3 luni

-pierderea controlului in timpul ingestiei alimentare

-comportamente compensatorii repetate in vederea prevenirii cresterii in greutate

-autoevaluarea afectata de forma corpului si de greutatea corporala


Anorexia consta intr-o dorinta intensa de a fi slab mereu si astfel de a incerca neincetat pastrarea unei greutati corporale scazute. Persoanele care sufera de anorexie au o imagine deformata despre propriul corp, crezand ca sunt grase chiar si atunci cand au mult sub greutatea normala.


Criteriile de diagnostic pentru anemia nervoasa sunt :
*o greutate corporala mai mica cu 15% fata de greutatea normala

*teama intensa de a se ingrasa

*distorsiuni ale imaginii propriului organism

*absenta a minimum 3 cicluri menstruale consecutive


Preponderenta anorexiei la femei este intre 0,5% (in cazul unor criterii stricte de definire) si 3,7% (in cadrul unor criterii mai largi), iar in cazul bulimiei estimarile asupra preponderentei sunt intre 1,1 si 4,2%.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/1ae70b869dfec12e6f3c4efee26e4e32) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139