(P) Sfaturi pentru momentul când bebeluşului îi apar dinţişorii

Dinţii bebeluşului (dinţii de lapte), reprezintă dentiţia temporară, formată din 20 de dinţi (8 incisivi, 4 canini şi 8 molari). Aceştia apar în jurul vârstei de 4-8 luni, începând cu incisivii inferiori care se formează încă din viaţa intrauterină, crescând constant încă de la naştere, până în momentul în care erup pe arcada dentară.

Odată cu apariţia acestora sunt semnalate o serie de manifestări precum hipersalivaţia, agitaţia, plânsul, iritabilitatea, lipsa poftei de mâncare sau inflamarea gingiilor. Simptomele apariţiei dinţilor diferă de la un bebeluş la altul, în funcţie de vârstă, imunitate, rezistenţă la durere.

Specialiştii nu au stabilit deocamdată cu exactitate dacă anumite simptome precum vărsăturile, diareea sau febra sunt secundare erupţiei dentare sau dacă acestea apar independent, în aceeaşi perioadă.

Citeşte continuarea articolului pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? pentru a afla cum preîntâmpini eventualele probleme aferente erupţiei dentare.


 

 

Articole asemănătoare

  • Fructe si legume bogate in magneziu

    Bananele nu sunt doar o buna sursa de potasiu (pentru o inima mai sanatoasa si nu numai) vitamina C sau fibre, dar sunt recomandate si pentru a ne asigura necesarul zilnic de magneziu din fructe si legume.Aromate si savuroase, sunt o gustare rapida sanatoasa si ne satisfac usor nevoia de dulce. Si in plus sunt usor de gasit in magazine in orice perioada a anului.

  • Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior

    Plantele sunt asemenea oamenilor, poti fi vesele sau triste, iar lucrul acesta se vede pe chipul lor. De asemenea, se pot confrunta cu probleme de sanatate ca si noi, atunci cand conditiile de dezoltare nu le sunt respectate.

  • (P) Semnele incipiente ale celor 3 probleme dentare frecvente

    Poate că ţi s-a întâmplat să te confrunţi cu probleme precum sensibilitatea dentară, afecţiuni ale gingiilor şi smalţului. Îţi dezvăluim care sunt principalele semne care ar trebui să-ţi dea de gândit şi ce ar trebui să faci pentru a le combate.

  • Sfaturi pentru reducerea consumului de zahar

    Zaharul se gaseste natural in fructe si lapte dar este intrebuintat si in industria alimentara pentru a da gust unei game variate de produse: dulciuri, prajituri, ciocolata, bauturi racoritoare, etc.

  • Vitamina C - cat ne trebuie si cum o procuram?

    Vitamina C este cel mai cunoscut nutrient din lume, insa in ciuda acestui lucru vor ramane mereu lucruri interesante de aflat despre ea. Intalnita in literatura de specialitate sub denumirea formala de acid ascorbic, vitamina C a fost pentru intaia data separate si cercetata de biochimistul ungur


Warning: fopen(cache/ca2de74f8d25d9c77da194b439a92b07) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139