6 plante minune pentru a gati in stil mexican

 

 Este aproape imposibil ca cei care prefera mancarea condimentata sa nu iubeasca si mancarea bucatariei mexicane.

Fasolea picanta si orezul, preparate ca in Mexic, precum si enchiladas, renumitele rulouri din tortilla cu sos chili, mereu vor fi mancaruri cautate cu drag de cei care iubesc piperul si gustul iute.

In cazul in care nu stiti unde sa mancati ca in Mexic si vreti sa preparati acasa o parte din gustoasele retete mexicane, aveti nevoie macar de cateva plante care sa "dea gust" retetelor care v-au facut cu ochiul si nu sunt prea complicate.

1. Prima planta care trebuie sa nu va lipseasca din casa in cazul in care vreti sa va apucati de gatit ca in Mexic este coriandrul. Des folosit si in mancarurile traditionale romanesti, coriandrul ofera un gust racoros in orice context. Daca vreti sa il aveti mereu proaspat in gradina, insamantarea nu se face cu greu si nici nu are nevoie de prea multa caldura.

2. Oregano este o alta planta care face parte din trio-ul latin oregano, cimbru si maghiran. Aceasta planta va schimba gustul felului pe care il preparati si va da o aroma speciala unei seri mexicane la dumneavoastra acasa.

3. Cimbrul este folosit in mai toate retetele culinare din bucataria mexicana. Este cald, are un gust distinct si face o pereche buna cu mancarurile picante.

4. Patrunjelul, o alta planta care condimenteaza racoros tot ce gatim, este intr-o armonie perfecta cu sosurile chili salsa si retetele care il contin.

5. Menta. Multi se gandesc surprinsi cum de menta este folosita la gatit. In general, in toate retetele gatite in stil latin, menta ocupa un loc foarte important.

6. Majoramul sau piperul jamaican este o planta foarte aromata si are un gust unic. Nu este de mirare ca si aceasta planta este o baza a mancarurilor latine.

Cunoscand plantele "secrete" ale bucatariei mexicane puteti sa treceti la actiune si sa va uimiti familia si prietenii cu noul dumneavoastra stil mexican de a gati.

Articole asemănătoare

  • Toamna. Cateva lucrari de sezon in gradina

    Cand toti se pregatesc sa adune recoltele - daca nu au facut-o deja-, cand natura isi face socotelile pentru a intra in hibernare, mai sunt si unele exceptii de la regula. Lucrarile care incep in acest sezon au legatura in special cu activitatea de intretinere a gradinii si nu sunt mai putin importante daca dorim sa atingem cele mai bune rezultate.

  • Invata cum sa gatesti pentru a fi in siguranta

    Lumea moderna este guvernata de principii care ne calauzec spre o viata implinita spiritual si material. Preocupat mai mult ca niciodata de sine, omul a transformat actul banal al hranirii intr-o adevarata stiinta,

  • Cateva motive pentru a manca spanac

    Spanacul a capatat in ochii copiilor o aura eroica, fiind cel care oferea personajelor din desene animate forta sa invinga intotdeauna raul. In viata de zi cu zi lucrurile se petrec mai discret, si totusi la nivel celular au loc adevarate minuni care intrec adesea si puterea imaginatiei noastre.

  • Fasole boabe in stil mexican

    Retetele mexicane sunt cunoscute nu numai pentru gustul deosebit de delicios al mancarurilor preparate, ci si pentru gustul condimentat oferit de acestea. O reteta de fasole preparata in stil mexican va fi pe placul tututor celor care adora ca fasolea sa fie nelipsita din meniul unei zile.

  • Alimente pentru reducerea nivelului de colesterol

    Colesterolul este o grasime ceroasa - ca substanta - si care apare in mod natural in toate partile corpului. Corpul nostru are nevoie de colesterol pentru a functiona in mod corect. Dar, daca aveti prea mult in sange, acesta se poate lipi de peretii arterelor.


Warning: fopen(cache/89f66c35723fcb15f2cb9dd664377ee0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139