Aleile din gradina

 Iata cateva idei pentru a crea o alee memorabila pana in fata casei sau pana in gradina.

Alee din pavele de piatra 1  1. Proprietarul a ales sa realizeze o alee cu dale de piatra neregulate, aranjate ca niste petice. Aleea serpuieste subtil, creand zone cu elemente surpriza pentru vizitatori.
Alee din pavele de piatra 2  2. Pavele mari, rectangulare sunt asezate direct pe aleea umpluta cu pietre de rau. De fapt, aceasta alee mica ascunde un sant prin care se scurge apa provenita si parcelele de flori din jur.
Alee din pavele de piatra 3

 3. Amplasarea unor pietre de rau, cu suprafata fina, de-a lungul aleii dau un aspect mai natural gradinii. In plus, alternarea cu un alt tip de material decat cel din care sunt facute dalele creeaza un contrast vizual interesant.

Alee din pavele de piatra 4  4. Dalele mari de piatra fac plimbarea prin gradina mai placuta. Pietrele mari, plate, asezate cu spatiu intre ele, dau un aer natural gradinii.
Alee din pavele de piatra 5  5. Un simplu accesoriu de gradina da valoare acestei simple alei.
Alee din pavele de piatra 6  6. Dalele de roca sunt asezate adanc in stratul de gazon, formand o alee libera care trece pe langa o zona de relaxare.
Alee din pavele de piatra 7  7. Plantele care se intind ca adevarate covoare verzi imblanzesc aspectul taios al acestor pavele de piatra. Mai mult plantele decorative contrasteaza intre ele, creand un joc interesant de culori si texturi.
Alee din pavele de piatra 8

 8. In acest caz, proprietarul pare a fi un adevarat colectionar de pietre. Acestea sunt imbinate intr-un mod complex in aceasta alee in serpentina.

Articole asemănătoare

 • Trucuri si idei pentru gradina

  Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.

 • Activitatile din gradina in luna noiembrie

  Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.

 • Lacul artificial din gradina

  Asezati un recipient cu apa pe iarba din gradina. Veti fi surprinsi cat de repede se aduna mierlele, vrabiutele sau gazele pentru a-si potoli setea

 • Plante aromatice din propria gradina

  Odata cu venirea toamnei activitatile din gradina sunt tot mai rare. Plantele asteapta venirea iernii pentru a se odihni dupa un sezon productiv si gradinarii zabovesc ceva mai mult timp in casa, admirand peisajul ruginiu de toamna din fata casei.

 • Cararile si aleile din gradina

  Se spune ca si un drum lung incepe cu un prim pas, iar primul drum in vederea amenajarii unei gradini inseamna planificarea drumurilor de acces.


Warning: fopen(cache/49bb3450c3876c4c0d23b47b38d0daee) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139