Cararile si aleile din gradina

Se spune ca si un drum lung incepe cu un prim pas, iar primul drum in vederea amenajarii unei gradini inseamna planificarea drumurilor de acces. Acestea sunt de fapt toate cararile importante de la intrarea in gradina, cea in garaj sau cea inspre strada pana la usa casei.
 
Aleile des folosite - cele spre casuta postala, spre container, spre locurile de joaca sau spre spatiul unde este amenajata masa si fotoliile - trebuie gandite cu grija. Acestea trebuie sa fie suficient de late, pe cat posibil libere (fara obstacole), dar mai intai de toate rezistente la inghet. Siguranta impotriva acestui factor depinde de clima si de calitatea solului. In locatiile mai inalte si in cele care retin apa, unde se produce noroi sau unde pamantul este din lut este nevoie de o infrastructura mai adanca, decat in locurile in care solul este format din nisip sau pietris.

In mod normal ar trebui sa ajunga un strat adanc de 30cm de pietris cu 5 cm nisip. Materialul de la suprafata este important ca pe langa functionalitate sa fie si estetic. In cazul in care amenajati gradina in stilul romantic cottage se potrivesc cel mai bine pietrele naturale sau placi turnate intr-o optica antica, veche. Liniile clare si figurile geometrice au un aspect elegant, clasic. Daca doriti sa creati o iluzie optica, alungind din acest punct de vedere una din poteci exista posibilitatea de a o trasa curbat.

Desigur, o gradina impodobita are automat alt efect asupra dvs. sau asupra musafirilor care sunt in vizita. Astfel decorati-o cu ajutorul ghivecelor, al statuetelor, al florilor curgatoare pentru ca atmosfera sa devina una de basm.

Sursa foto: 1, 2

Articole asemănătoare

  • Trucuri si idei pentru gradina

    Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.

  • Primavara si iazul din gradina

    Primavara este anotimpul schimbarilor nu numai cat priveste natura si ritmul biologic al plantelor si vietuitoarelor, dar si din perspectiva activitatilor intreprinse. Iazul ar trebui sa fie curatat cel putin o data pe an, desi cel mai bine ar fi de doua ori, toamna si la inceputul primaverii.

  • Activitatile din gradina in luna noiembrie

    Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.

  • Explozia de culori din GradinaMea

    Facand o alegere potrivita in ceea ce priveste plantele ornamentale, gardul viu, arborii si arbustii din gradina

  • Rosii umplute cu carne de pui si orez

    Daca va ganditi ce mancaruri sa mai preparati cu rosiile proaspete si coapte din gradina, puteti incerca reteta de rosii umplute cu carne de pui si orez.


Warning: fopen(cache/f9e60970a520249196c02710a37b5270) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139