Explozia de culori din GradinaMea

Facand o alegere potrivita in ceea ce priveste plantele ornamentale, gardul viu, arborii si arbustii din gradina, ne putem bucura in fiecare anotimp, indiferent de vreme, indiferent de clima. Sa ne lasam asadar rasfatati de frumusetea florilor ce o impodobesc din martie pana in primele luni ale toamnei, apoi din noiembrie si pana iarna. Perioada ideala de a le planta este in septembrie si noiembrie.

Florile de hibiscus aduc in  gradina la inceputul toamnei prin culoarea rosie - violet a petalelor inca un rasuflu din atmosfera tipic mediteraneana. Magia culorilor se datoreaza si numerosilor hibrizi precum: liliacul de vara sau arbustul fluturilor, nalba (Althaea officinalis) sau clematida (Clematis).
 
Minunatiile iernii

Sfarsitul anului calendaristic este infrumusetat de primele petale ale spectaculosilor ciresi japonezi (Prunus subhirtella Autumnalis), care incep sa infloreasca in luna noiembrie. De asemenea tot in aceasta perioada ar trebui sa infloreasca si asa numitul Bulgare de zapada (Viburnum).

Atunci cand gradina noastra se afla acoperita de o “plapuma” alba de zapada, incepe sa infloreasca iasomia de iarna si hamamelisul, o prima pata de culoare in albul parca nesfarsit.


Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Chiftelute de post din piure de cartofi

  O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.

 • Gradina de Vara din Saint Petersburg

  Gradina de Vara din Saint Petersburg a luat fiinta in anul 1704 cu implicarea directa a Tarului Petru cel Mare. Aflandu-se in calatorie prin Europa si fiind impresionat de frumusetea gradinilor regale, Petru I doreste ceva asemanator la “Venetia Nordului” pe care o construise.

 • Cum eliminam mirosul de miel din bucate de Paste

  Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa eleganta din ziua de Paste. Totusi, unele persoane le evita ori sunt retinute fata de ele din cauza mirosului specific care persista uneori pana dupa gatire.

 • Test: Lipsa de fier din organism

  Acest scurt test poate sa indice daca ne confruntam sau nu cu lipsa de fier din organism. Iar daca rezultatul este pozitiv

 • Parcul de iarna din Colorado

  Winter Park (Parcul de iarna) din Colorado (Statele Unite ale Americii) este situat in frumoasa Fraser Valley, inconjurat de Arapaho National Forest (Padurea Nationala Arapaho).


Warning: fopen(cache/a1c454057758bb9cbc29ad5d192b0d45) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139