Alimentatia cu valori nutritive ridicate

Acest tip de alimentatie se bazeaza pe produsele din faina integrala si alimente proaspete, netratate, ea fiind incompleta daca nu detine nutrienti suficienti in forma corespunzatoare si raport corect.

Conceptul acestei alimentatii a venit de la cercetarea unui medic german, care a constata ca indiferent cat de echilibrat mancam, alimentele au o valoare nutritiva mai mare si sunt mai sanatoase daca nu sunt preparate.

Ideea acestui concept are la baza o alimentatie sanatoasa, care sa fie preparata din alimente proaspete si aromate. Pentru acest lucru indicate sunt cele vegetale. Produsele din faina integrala, cartofii, fructele invelite in coaja, legumele dar nici laptele si produsele lactate nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic. Dintre toate bine este daca putem consuma jumatate gatite, iar cealalta jumatate crude, nepreparate. Rolul carnii si cel al oualor este aproape nesemnificativ in acest tip de alimentatie.

Este indicat sa luam masa de 5 ori pe zi, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil, ar trebui sa avem 3 mese principale si inca doua secundare (gustari).  Nu este bine sa consumam zilnic carne, carnat foarte, foarte rar, iar peste maxim de doua ori pe saptamana.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Spirulina, o sursa veritabila de energie

  Anumite activitati zilnice sporesc nevoia organismului de energie. Deseori, aceasta nevoie o compensam gresit prin consumul de hidrocarbonati, prin alimentatia cu paste sau dulciuri.

 • Poti sa te saturi si daca mananci putin

  Cei care urmeaza diete cu ajutorul carora isi doresc sa scape de kilogramele in plus urmaresc, in general, cu foarte amre atentie valorile nutritive ale alimentelor consumate.

 • Alimente bune din natura

  Cele mai bogate legume la capitolul valori nutritive, cartofii dulci, sunt pe lista alimentelor sanatoase recomandate de orice medic nutritionist.

 • Solul potrivit, secretul unei gradini perfecte

  Solul potrivit este secretul pentru a avea o gradina exact asa cum va doriti. Fara pamant de calitate, incarcat cu elemente nutritive, a planifica o gradina este ca si cum ati pleca neinarmat intr-o lupta.

 • Modalitati eficiente de crestere a energiei

  Energia este necesara pentru a supravietui. De aceea, cresterea energiei se poate face prin mai multe moduri, printre care se regaseste si utilizarea plantelor aromatice. Cercetatorii au demonstrat ca plantele aromatice au rolul de a ajuta circulatia si contribuie la o buna functionare a creierului.


Warning: fopen(cache/a3c98cd90a484f5cbc573cb8e538e6f1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139