Amenajarea gradinii cu ajutorul pietrisului

La sosirea primaverii este momentul sa ne gandim bine la aspectul gradinii noastre. In ceea ce priveste amenajarea, aceasta nu trebuie facuta doar cu ajutorul gazonului sau al cimentului, deoarece exista si alte mijloace de a o infrumuseta: pietrisul.

Gri, mic si discret: ceea ce reprezinta covorul rosu pentru staruri, acelasi lucru il desemneaza pietrisul pentru o gradina. Alegerea marimii sau a formei granulatiei depinde numai de noi. De asemenea in functie de aceasta stabilim si "confortul" pe care ni-l ofera pietrisul atunci cand pasim pe el: cel care este mai ascutit este mai sigur fata de cel rotund, deoarece riscul de alunecare este scazut.

Totusi cine prefera pietrele mai mari si mai rotunde (cele de rau) si doreste sa aseze pe acestea mobilierul de gradina poate apela la un truc simplu. "Podeaua" din pietre poate fi combinata cu cateva placi de ceramica sau de ciment, iar astfel masa si scaunele pot fi asezate pe o suprafata dreapta, iar pericolul de alunecare va disparea.

O armonie aparte apare si atunci cand se amesteca placi in culori naturale cu pietrele gri. Iubitorii stilului clasic de amenajare ar trebui sa aleaga in acest scop pietrisul marunt, deoarece acesta se potriveste oricarui stil si oglindeste o eleganta si o liniste aparte.

Datorita gamei largi de nuante - incepand de la griul antracit si pana la ocru - pietrisul se asorteaza foarte frumos cu tonurile pastelate sau tari ale florilor sau cu fatada casei.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Armonie florala cu Feng Shui

  Florile sunt surse de energie, vitalitate, echilibru si creativitate pentru orice locuinta. Potrivit principiilor Feng Shui energia chi este regenerata usor cu ajutorul florilor, expresia yang a plantelor, si nu trebuie sa le alegeti doar pentru frumusete si parfum. Culoarea este importanta, varsta florii, perioada in care o alegeti si locul in care o veti amplasa, chiar si materialul din care este facut ghiveciul sau jardiniera, toate pot schimba in bine sau in rau – daca sunteti pasionati de Feng Shui – atmosfera din casa.

 • Decoratiuni cu ajutorul dovleceilor din gradina

  Atat in piete cat si in gradini se pot vedea diferitele specii de dovlecei care ne incanta privirile. Rotunzi, ovali, lunguieti sau cu forme neregulate aceste legume reprezinta accesorii si decoratiuni

 • Amenajarea gradinii cu ajutorul luminii

  Gradina are o imagine foarte placuta atunci cand este luminata si pusa in valoare de razele soarelui. Cu toate acestea, cand se lasa intunericul gradina capata un nou farmec prin corpurile de iluminare speciale si potrivit amenajate.

 • Idei pentru amenajarea gradinii pe gustul copiilor

  Gradinile perfecte sunt extrem de plictisitoare pentru cei mici. De aceea atunci cand familia se mareste, la un moment dat este bine sa luam in considerare si dorintele copiilor atunci cand este vorba de amenajarea gradinii

 • Poarta, un element important in amenajarea gradinii

  Dati personalitate gradinii inca de la intrare cu un element comun, dar care poate fi abordat intr-un mod cu totul interesant - poarta. Dintr-un punct de vedere practic, o poarta nu este nimic mai mult decat o usa, o deschizatura intr-un zid, gard de lemn sau gard viu. Dar gradinarii si toti cei care iubesc plantele stiu ca portile sunt elemente care fac trecerea de la spatiul privat la cel public si care au o influenta pentru amandoua.


Warning: fopen(cache/565f5d85213db1dbdd8f11a0bd6440bc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139