Amenajarea gradinii cu ajutorul luminii

Gradina are o imagine foarte placuta atunci cand este luminata si pusa in valoare de razele soarelui. Cu toate acestea, cand se lasa intunericul gradina capata un nou farmec prin corpurile de iluminare speciale si potrivit amenajate.

Elementele de iluminare din gradina pot aduce noi accente, deoarece acestea pot invalui totul intr-un anumit mister, dar totodata creaaza o atmosfera de poveste, linistitoare invluind plantele intr-o lumina delicata. Statuetele, coloanele, obiectele decorative, ghivecele cu flori pot fi puse in evidenta cu ajutorul corpurilor de iluminat instalate pe jos, in iarba.

Plantele reflecta lumina!  Alegerea potrivita a plantelor transforma gradina intr-o oaza de liniste accentuandu-I frumusetea. Florile cu petale albe sau galben deschis, precum hortensiile, trandafirii, iasomia sau lalelele, primesc un aer nobil daca sunt bine puse in valoare prin lumina.

Daca in gradina este amenajat un mic lac, o fantana arteziana sau o sursa cat de mica de apa lumina o va infrumuseta, iar in stralucirea acesteia va fi reflectat farmecul plantelor. Pentru acest lucru este nevoie de corpuri de iluminat asezate sub apa, dar potrivite sunt si cele ce plutesc.
 
In spatele amenajarii creative cu ajutorul luminii se ascunde inca un lucru foarte important: siguranta. Poteci mai inguste sau trepte abrupte sunt puse in valoare cu ajutorul luminii, insa totodata devin mult mai sigure atunci cand pasim pe ele.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Armonie florala cu Feng Shui

  Florile sunt surse de energie, vitalitate, echilibru si creativitate pentru orice locuinta. Potrivit principiilor Feng Shui energia chi este regenerata usor cu ajutorul florilor, expresia yang a plantelor, si nu trebuie sa le alegeti doar pentru frumusete si parfum. Culoarea este importanta, varsta florii, perioada in care o alegeti si locul in care o veti amplasa, chiar si materialul din care este facut ghiveciul sau jardiniera, toate pot schimba in bine sau in rau – daca sunteti pasionati de Feng Shui – atmosfera din casa.

 • Plantele au nevoie de vitamine sa creasca?

  Plantele au nevoie de hrana ca orice forma de viata de pe Pamant. Fotosinteza reprezinta procesul prin care ele sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa cu ajutorul luminii solare absorbite.

 • Amenajarea gradinii cu ajutorul pietrisului

  La sosirea primaverii este momentul sa ne gandim la aspectul gradinii noastre. In ceea ce priveste amenajarea, aceasta nu trebuie facuta doar cu ajutorul gazonului

 • Decoratiuni cu ajutorul dovleceilor din gradina

  Atat in piete cat si in gradini se pot vedea diferitele specii de dovlecei care ne incanta privirile. Rotunzi, ovali, lunguieti sau cu forme neregulate aceste legume reprezinta accesorii si decoratiuni

 • Idei pentru amenajarea gradinii pe gustul copiilor

  Gradinile perfecte sunt extrem de plictisitoare pentru cei mici. De aceea atunci cand familia se mareste, la un moment dat este bine sa luam in considerare si dorintele copiilor atunci cand este vorba de amenajarea gradinii


Warning: fopen(cache/1c18429a33279e28696b001d97c753be) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139