Plantele au nevoie de vitamine sa creasca?


Plantele au nevoie de hrana ca orice forma de viata de pe Pamant. Fotosinteza reprezinta procesul prin care ele sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa cu ajutorul luminii solare absorbite.

Cei mai multi oameni stiu ca plantele au nevoie de anumite substante minerale, precum fosforul, fierul sau calciul pentru a prospera. Dar ce se poate spune despre rolul pe care il au vitaminele in dezvoltarea plantelor?

Conform Mother Earth News, suplimentele de vitamina A, vitamin B, vitamina C si vitamin E ar putea stimula productia culturilor de legume si a altor plante. Ideea intrebuintarii multivitaminelor destinate oamenilor in acest scop capata o tot mai mare amploare.

Studii precum cel efectuat la Universitatea Shimane din Japonia au dovedit negru pe alb ca plantele au nevoie de vitamina C sa creasca.  Asadar, daca conditiile oferite de solul din gradina dumneavoastra sunt precare din punct de vedere nutritiv, poate ca tabletele de multivitamine vor ajuta la corectarea acestui neajuns.

Ce aveti de facut? Cumpara un produs bogat in vitamin C, calciu, potasiu, fier si fosfor. Pentru cele mai bune rezultate, alegeti unul organic, ale carui minerale au fost rezultate tot din plante. Acest lucru va usura absorbtia si procesarea nutrientilor.

Piseaza patru multivitamine cu mojarul sau cu o lingura de inox, pana capata o textura fina. Bucatile mai mari nu se vor dizolva bine. Adauga praful de multivitamine intr-o sticla de 2 litri cu apa si amesteca pana cand materialul in suspensie inceteaza sa se mai vada. Uda plantele cu acest amestec la fiecare doua sau trei luni.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

 • Cum depinde viata sanatoasa de vitamina B12?

  In fiecare zi organismul nostru are nevoie de vitamine si minerale pentru a functiona corespunzator. Sursa de baza o reprezinta alimentele, care trebuie alese nu doar prin prisma calitatilor gustative si olfactive, ci si a rolului din schema complexa a nutritiei.

 • Gradinaritul indoor, mai usor cu ajutorul LED

  Daca iubiti plantele si spatiul detinut va ofera posibilitatea sa amenajati o camera special pentru acestea veti avea nevoie de mult soare. In cazul in care razele acestuia nu sunt foarte darnice cu intreaga incapere cu siguranta veti avea nevoie de un plus de lumina.

 • Plantele bolnave au nevoie de nutrienti sau tundere ?

  Desi greu de crezut, plantele care dau semne ca s-ar fi imbolnavit nu trebuiesc tuse intotdeauna. Frunzele, desi acoperite de semne ale bolii, sunt active din puct de vedere al fotosintezei. Plantele bonlave au nevoie de fotosinteza pentru a lupta cat mai bine cu boala.

 • Alimentele din gradina sanatoase pentru creier

  In timpul anului scolar, cand suntem suprasolicitati din cauza examenelor, cand avem zile stresante si obositoare la servici sau in viata de zi cu zi, trebuie sa stim ca pe langa corpul nostru care are nevoie de vitamine si minerale si creierul nostru necesita o alimentatie sanatoasa pentru a ramane activ.

 • Flori de toamna. Crizanteme.

  Potrivite oricarei gradini sau oricarui aranjament floral, reusesc sa aduca un plus de prospetime si culoare. Au nevoie de o ingrijire atenta pentru a inflori repede si frumos, dar mai ales pentru a rezista in timp.


Warning: fopen(cache/597fe2a902603ae3ef815c745d5eeade) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139