Plantele bolnave au nevoie de nutrienti sau tundere ?

 Desi greu de crezut, plantele care dau semne ca s-ar fi imbolnavit nu trebuiesc tunse intotdeauna. Frunzele, desi acoperite de semne ale bolii, sunt active din puct de vedere al fotosintezei. Plantele bonlave au nevoie de fotosinteza pentru a lupta cat mai bine cu boala. Cea mai buna solutie intr-o asemenea situatie ar fi sa oferim plantei cat mai multe substante nutritive.

Gandirea conventionala ne impinge sa eliminam sursa bolii, indepartand ramurile bonlave insa daca ne gandim mai bine, aceasta actiune este oarecum ridicola. Miliarde de organisme cauzatoare de boli traiesc pretutindeni in jurul plantelor dumneavoastra.

Schimbarea oportuna de gandire ar trebui sa fie prima actiune in fata bolii. Trebuie sa constientizam ca de fapt aceasta nu este o problema. Studiind aspectele gradinaritului organic problema este ca planta dumneavoastra nu este sanatoasa. Daca ar fi fost, ar fi putut cu usurinta sa faca fata oricarei boli. De asemenea, daca nivelul sanatatii acesteia ar fi fost optim nu ar fi existat nicio boala.

Tunderea corespunzatoare a plantelor pentru cresterea fluxului de aer si penetrarea luminii

Plantele traiesc pe Pamant de cateva sute de milioane de ani. Oamenii sunt prezenti de doar cateva sute de mii de ani.

In aceste conditii plantele au invatat sa creasca si sa se dezvolte corespunzator. Fiecare specie stie exact cat trebuie sa creasca si cum ar trebui sa aiba frunzele si florile asezate.

Gandindu-ne la acest aspect taiatul si tunsul plantelor sunt doua actiuni care capata un cu totul alt inteles. Invatam spre exemplu cum sa avem grija, in special in cazul arborilor, de fluxul de aer si lumina. Invatam sa creem conditii propice dezvoltarii unor plante care stiu deja sa creasca si fara ajutorul nostru.

Tot ce facem noi este sa dam nastere unor rani care expun plantele pradatorilor si bacteriilor din mediul inconjurator, incetinind totodata procesul fotosintezei.

Cand vine vorba de acele ramuri care cresc "gresit", acestea cu siguranta s-au dezvoltat cu un scop. Cel de a atinge echilibrul perfect.

De ce taiem sau tundem plantele fara motiv ?

Majoritatea gradinarilor apeleaza la tunderea plantelor cu un anumit motiv. Acestea urmaresc aspectul general al gradinii. In consecinta, tunderea nu este una corecta.

De asemenea aceasta actiune mai este menita si sa dea o anumita forma pe care ne-o dorim plantelor. Daca plantele ar putea vorbi cu siguranta forma de fluture sau pasare calatoare nu ar fi pe lista preferintelor.

Tundem arbustii pentru a se potrivi perfect intr-un anumit loc din gradina, insa ar fi mai simplu sa nu-i chinuim si in locul acestora sa gasim o planta care sa se potriveasca natural in acel loc.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Plantele au nevoie de vitamine sa creasca?

    Plantele au nevoie de hrana ca orice forma de viata de pe Pamant. Fotosinteza reprezinta procesul prin care ele sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa cu ajutorul luminii solare absorbite.

  • Masca faciala cu miere si rosii, pentru un ten gras

    Asa cum corpului ii oferim legume si fructe consumandu-le aproape zilnic, si tenul nostru are nevoie de nutrienti pentru aspectul sau plin de sanatate. Pentru a beneficia de acestia, puteti realiza acasa masti cu legume ori cu alte ingrediente naturale.

  • Masca de primavara. Masca de curatire pentru fata si corp

    La inceput de primavara, corpul si pielea noastra au nevoie de o detoxifiere si de o exfoliere, pentru a ne simti si a arata in forma. Reteta propusa este o masca realizata cu tarate de grau si miere de albine.

  • Deficientele de nutrienti ale plantelor

    Problemele aparute la plante nu sunt intotdeauna provocate de insecte sau de boli. Uneori, o planta care nu este sanatoasa sufera de o deficienta de nutrienti sau, dimpotriva, poate avea prea mult dintr-o substanta nutritiva.

  • Clematite, decorative si usor de intretinut

    Cultivate pentru florile lor foarte decorative, numeroase varietati avand si un parfum placut. Au nevoie de mult soare, dar si de un sol racoros si umed.


Warning: fopen(cache/f91c3b162557e31e1b37989686f25596) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139