Clematite, decorative si usor de intretinut

clematite

 

Cu un numar foarte mare de varietati, aceasta planta din familia Ranunculaceae este una dintre cele mai interesante si mai versatile, putand fi intalnita in numeroase forme si culori. Exista varietati cataratoare, altele sub forma de tufe, unele infloresc primavara, altele  toamna, pot fi intalnite in zonele temperate si in cele tropicale, iar gama de nuante este impresionanta.

 

Cultivate pentru florile lor foarte decorative, numeroase varietati avand si un parfum placut. Frunzele pot fi simple sau despicate, florile sunt larg deschise, iar tulpina este adesea incolacita. Florile au patru pana la opt sepale ce pot fi confundate cu petalele.

 

Au nevoie de mult soare, dar si de un sol racoros si umed, bine stropit, cu mult ingrasamant. Clematitele trebuie udate des, dar marea problema ramane atacul daunatorilor si bolile specifice. Sunt usor de inmultit si intretinut.

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu banane, lapte de migdale si suc de portocale

  Plin de vitamine si nutrienti, proaspat si cu gust de portocale, este un suc natural si usor de pregatit. Se poate bea cu sau fara gheata, dupa gust.

 • Dalia Mignon, un spectacol cromatic pentru gradina

  O excelenta alegere pentru parcuri, gradini sau pentru a fi cultivate in ghivece si jardiniere, aceste dalii multicolore, care vor inflori abundent in lunile de vara, sunt usor de intretinut si nu sunt foarte pretentioase.

 • Cum puteti folosi uleiul de masline in afara bucatariei

  Cu gustul intens si usor de recunoscut, uleiul de masline de calitate este plin de vitamine si antioxidanti, ajuta la prevenirea mai multor boli si afectiuni cronice, este bun intr-o gama impresionanta de retete diverse.

 • Red Magic - un soi special de zambile

  Soi de zambile cu un parfum puternic, dulceag, seducator, numeroase inflorescente in forma de stea cu petale de un rosu deschis spre roz si centru alb, Red Magic este una dintre cele mai frumoase flori pe care le puteti planta intr-o gradina mai mica sau un ghiveci, usor de intretinut si care se adapteaza repede oricarui climat si sol.

 • Sase plante de apartament usor de ingrijit

  Unele plante de apartament sunt usor de intretinut. Cu putina atentie din partea noastra ele vor creste armonios si vor schimba aerul si infatisarea casei.


Warning: fopen(cache/fe19282f85e07bb9e661e448c1411fe8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139