Red Magic - un soi special de zambile

Soi de zambile cu un parfum puternic, dulceag, seducator, numeroase inflorescente in forma de stea cu petale de un rosu deschis spre roz si centru alb, Red Magic este una dintre cele mai frumoase flori pe care le puteti planta intr-o gradina mai mica sau un ghiveci, usor de intretinut si care se adapteaza repede oricarui climat si sol. O intalnim adesea in gradini si jardiniere, este o prezenta perpetua in fiecare an si pasionatii se pot bucura de ea de fiecare data. Florile acestei varietati sunt grupate pe tulpina in palcuri compacte, efectul decorativ fiind remarcabil, iar plantate in grupuri formeaza un covor delicat si de un colorit intens. 
 
Red Magic este un tip de zambila care infloreste in martie si aprilie, cam patru pana la sase saptamani, fiind excelente atat pentru gradini si balcoane cat si pentru a fi oferite in dar. Prefera un sol fertil, cu mult soare (se adapteaza si locurilor mai umbrite dar nu se vor dezvolta la fel de bine si de repede, iar parfumul va fi mai slab ca intensitate), au nevoie de umiditate moderata si ideal pamant cu scurgere buna, evitandu-se baltirea apei in zona. Se pot folosi pentru aceasta varietate si ingrasaminte, dar daca solul este bun si au destula caldura si lumina solara se vor dezvolta suficient de bine si fara un ajutor suplimentar. Se recomanda plantarea bulbilor de zambile Red Magic in timpul toamnei, preferabil grupate in aceeasi zona pentru un plus de efect. Atinge 15-20 de cm inaltime si este o planta viguroasa pentru aceasta specie, rezistenta dupa ce a inflorit si utilizata adesea pentru aranjamente florale festive. 

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

 • Laleaua Silk Surprise, eleganta in tuse alb si roz

  Un soi rar de lalele, aceste Silk Surprise se numara printre rarele varietati bicolore, petalele cu textura fina si catifelata fiind marcate de pete alb si roz.

 • Tigrinum - crinul tigrat pentru gradina ideala

  Un soi oriental de crin de o rara distinctie, Tigrinum este imediat recunoscut datorita petalelor sale de un portocaliu deschis, intens, cu numeroase pete intunecate, de forma rotunda, model decorativ care va face din orice buchet si cu atat mai mult din orice gradina un adevarat spectacol exotic.

 • Tomate Pokusa

  Un soi hibrid de rosii cherry, de origine poloneza, recomandat daca va place acest tip de tomate si daca aveti nevoie de un soi ce poate fi usor adaptat in ghivece mai mari, in sere, in gradina sau chiar pe un balcon sau o terasa pe care le doriti transformate intr-un mic spatiu verde.

 • Paste tagliatelle cu broccoli si sos de smantana

  Ravnite de multi, indiferent de ora mesei, pastele constituie un fel special de mancare, mai ales ca pot fi preparate in diverse combinatii de arome si ingrediente. Noi va propunem sa incercati o reteta savuroasa: paste tagliatelle cu broccoli si sos de smantana.

 • Republica

  Este un soi romanesc de iarna, cu pomul de vigoare slaba ce rodeste in principal pe ramuri scurte. Fructele sunt mari si foarte mari...


Warning: fopen(cache/766e297a41f5f75424b2e0ef8080fd84) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139