Anghinarea, un miracol din Cartagina

 Anghinarea isi are originea in Cartagina si in regiunile mediteraneene, fiind cultivata inca din antichitate pentru calitatile sale exceptionale de vindecare a anumitor afectiuni.

In prezent aceasta este utilizata si in prepararea mancarurilor precum si ca planta medicinala, in multe regiuni.

O anghinare medie contine 16 nutrienti esentiali si doar 25 de calorii.

Ca actiune farmacologica, aceasta stimuleaza metabolizarea colesterolului in ficat, este diuretica, tonica, depurativa si hipoglicemianta.

Pentru deranjamentele stomacale cronice se recomanda consumul acestei plante in stare proaspata, atunci cand nu a ajuns la maturitate.

Preparatele din anghinare precum ceaiurile, pulberea, tinctura - au calitati terapeutice exceptionale in cazul tulburarilor de circulatie a sangelui, a celor hepatice si renale.

Aceste preparate mai sunt folosite si pentru tratarea afectiunilor cardiovasculare, eczemelor, diabetului, hemoroizilor sau podagra (guta). De asemenea, anghinarea ajuta si la regenerarea celulelor hepatice.

Articole asemănătoare

 • Cinci trucuri pentru trandafiri mai frumosi

  Primul pas foarte important este sa alegeti de la bun inceput un loc din gradina unde viitoarea tufa de trandafiri sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, pentru ca florile sa fie numeroase, in nuante vii si (daca este un soi cu parfum puternic) aroma intensa.

 • Bujorii Black Beauty

  Cu flori mari si parfumate, de un visiniu inchis, aceasta varietate de bujor se adapteaza usor conditiilor din tara noastra, avand nevoie doar de un sol relativ fertil, cat mai mult soare (dar se dezvolta bine si intr-un spatiu din gradina unde sa fie in penumbra) si sa fie udat in mod regulat, fara a folosi cantitati mari de apa.

 • Trandafirii Casanova

  Un trandafir din aceasta varietate iese in evidenta din prima clipa datorita florilor mari, cu un diametru de peste 12 cm si de un galben deschis, intens, care bate spre crem in partea centrala. Parfumul este puternic, marcat de notele dulci.

 • Crinul Oriental Rio Negro

  O varietate de crin foarte eleganta si impresionanta estestic, Rio Negro are petale mari, de un roz care poate ajunge pana la visiniu, cu margini albe fine, subtiri si un model din puncte inchise la culoare pe suprafata florii, si este o alegere buna mai ales pentru cei care nu au foarte multa experienta in gradina.

 • Lucrari de gradinarit in luna august

  In lumina razelor de soare de sfarsit de vara, gradina este foarte “colorata”, incepand sa capete un aspect din ce in ce mai imbietor. Mai mult chiar, acesta reprezinta primul semn ca a sosit vremea recoltarii legumelor timpurii si ca se impun noi masuri de intretinere.


Warning: fopen(cache/ab74bea4b77d87d3e6f128661db910c6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139