Crinul Oriental Rio Negro

O varietate de crin foarte eleganta si impresionanta estestic, Rio Negro are petale mari, de un roz care poate ajunge pana la visiniu, cu margini albe fine, subtiri si un model din puncte inchise la culoare pe suprafata florii, si este o alegere buna mai ales pentru cei care nu au foarte multa experienta in gradina. Se planteaza usor, nu are nevoie de ingrijire deosebita si din fericire poate sa reziste atat bolilor care afecteaza crinii cat si temperaturilor scazute din anotimpul rece. Este un crin de o rara frumusete, are nevoie de soare in cea mai mare parte a zilei si de un sol nisipos, fertilizat, trebuind sa fie udat seara. Se dezvolta repede si poate ajunge la o inaltime de un metru, tulpinile sunt viguroase, puternice, florile sunt mari, cu un diametru impresionant de pana la 20 de cm si un parfum discret. 
 
Crinul oriental Rio Negro infloreste in perioada iunie-iulie si se planteaza incepand din martie pana in mai sau, daca este posibil, in luna septembrie si chiar in octombrie, daca nu este foarte rece. Veti gasi exemplare de un roz intens, altele in nuante mai inchise, puternice, insa de fiecare data reusind sa transforme orice gradina intr-un spectacol al culorilor.

Foto: sierraflowerfinder.com

 

Articole asemănătoare

 • Tomatele Rio Grande

  Varietate semi-timpurie de tomate ce produce fructe mari, grele, cu forma alungita si de un rosu intens, aprins, cu gust dulce-acrisor, savuros, Rio Grande este unul dintre soiurile de tomate ce continua sa se bucure de o meritata popularitate pretutindeni.

 • Crinul oriental Santander

  Cu inflorescentele sale mari si parfumate, aceasta varietate de crin oriental de un alb intens, imaculat, este perfecta pentru gradini, parcuri, ghivece sau jardiniere, dar si pentru buchete elegante dedicate unei ocazii speciale.

 • Crinii orientali Salmon Star

  Varietate de crin oriental cu parfum intens, puternic, petale de un roz deschis cu mici puncte visinii, Salmon Star este una dintre primele alegeri cand este vorba de buchete elegante de crini sau aranjamente florale.

 • Trandafirul teahibrid Rio Samba

  Minunata varietate de trandafir teahibrid, acest Rio Samba este un rezistent si longeviv soi bicolor, facandu-se remarcat datorita bobocilor foarte mari – peste 10 cm in diametru – cu petale catifelate, in care veti intalni rosul deschis si portocaliul pentru un aspect decorativ deosebit.

 • Crinul Broken Heart

  Un crin oriental de mari dimensiuni, cu parfum intens si dulce, flori de un roz aparte, Broken Heart este una din acele alegeri care vor transforma radical orice gradina, si in ciuda aspectului exotic este un soi de crin ce nu va avea nevoie de ingrijiri deosebite.


Warning: fopen(cache/e6652fcea631a899a7aad9c90b7d698c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139