Trandafirul teahibrid Rio Samba

Minunata varietate de trandafir teahibrid, acest Rio Samba este un rezistent si longeviv soi bicolor, facandu-se remarcat datorita bobocilor foarte mari – peste 10 cm in diametru – cu petale catifelate, in care veti intalni rosul deschis si portocaliul pentru un aspect decorativ deosebit. Sunt foarte apreciati atat de cultivatorii cu experienta cat si de cei care au nevoie de un trandafir elegant pentru buchete si aranjamente florale pretentioase. Originar din Statele Unite ale Americii, unde a fost introdus pentru prima oara in 1991 si avea in scurta vreme sa castige mai multe premii la competitiile de profil, acest Rio Samba va putea fi cultivat intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare, sa fie pe cat posibil ferit de curentii reci de aer, iar cel mai bun sol este unul putin nisipos, usor acid, cu drenare buna. Este foarte bun pentru gradini si parcuri, rezista atat la perioadele geroase cat si la seceta.

Se uda abundent dupa plantare si apoi se uda la 7-10 zile, folosind cantitati moderate de apa. Periodic se indeparteaza partile cu aspect bolnav si cele uscate. La maturitate tufele de Rio Samba depasesc 150 de cm inaltime si se recomanda sa se lase 80-100 de cm distanta intre ele si alte plante decorative. Infloreste in mai multe randuri de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei, florile sunt mari, in nuante vii, cu un parfum usor, fructat.

Foto: edmundsroses.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Augusta Luise, frumusete eleganta si parfum dulce

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, parfumati, dubli, cu multe petale de un roz delicat si cu textura catifelata, Augusta Luise este excelent pentru gradini si parcuri, unde atrage prin colorit, dar si pentru buchete destinate unor ocazii memorabile.

 • Trandafirul Victor Hugo

  Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut.

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Trandafirul Claude Monet

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

 • Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

  Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale.


Warning: fopen(cache/2e4af7e092aba2eefde50bcd44a7424f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139