Aperitive. Batoane de mozzarella pane

 Prajite sau coapte, batoanele de mozzarella pane reprezinta un aperitiv delicios si o gustare potrivita in orice moment al zilei.


Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru preparare:

200 g mozzarella

1/4 lingurita praf de usturoi

2/3 cana pesmet din paine

3 linguri de faina

ulei de gatit

1/4 lingurita praf de boia de ardei

1 ou

sare si piper negru dupa gust


Pregatire:

Se taie mozzarella in fasii subtiri si se pun deoparte.

Se sparge oul intr-un castron mic, se adauga sare, piper negru, praf de boia de ardei si praf de usturoi.

Se amesteca usor cu o furculita, pana ce amestecul s-a batut bine.

Se pune faina si miezul de paine in 2 boluri separate.

Batoanele de mozzarella se dau prin faina, apoi se cufunda in amestecul de ou.

Apoi acestea se dau prin pesmet.

Se pun intr-o cratita cu ulei de gatit, incalzit la foc mediu.

Se lasa batoanele de mozzarella in cratita vreme de aproximativ 30 de secunde, pana se rumenesc.

Se servesc imediat.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sirop de ghimbir cu scortisoara si cuisoare

    Plin de vitamine si antioxidanti, cu gust dominat de notele picante ale ghimbirului si cele exotice oferite de mirodenii, este o bautura atat pentru clipele de relaxare, cat si pentru perioadele in care vrem sa ne intarim sistemul imunitar sau cand trebuie sa scapam mai repede de raceala.

  • Sangria de vara cu bere si cidru de mere

    O bautura in care se intalnesc berea blonda, proaspata si racoritoare, cidrul cu gust intens de mere si berea de ghimbir, cu notele ei picante si surprinzatoare, excelenta in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Cocktail de vara cu rom si cidru

    O bautura cu aroma dulce-acrisoara, note exotice de rom si prospetimea mentei, alaturi de parfumul merelor bine coapte, bauta cat mai rece alaturi de prieteni.

  • Cocktail cu rom si cidru de mere

    O varianta a clasicului mojito, este o bautura ce se poate pregati usor acasa, pentru care veti avea nevoie de rom, cidru de mere, mirodenii, lamaie si menta, iar la final apa minerala, sifon sau, de ce nu, apa tonica preferata. Se serveste cu gheata.

  • Salata de vara cu pepene galben, mozzarella si jambon crud uscat

    Intr-o perioada perfecta pentru a va bucura de legumele si fructele verii iata o reteta in care gustul dulce, parfumat de pepene galben se intalneste cu cel de mozzarella si cel intens de jambon crud uscat.


Warning: fopen(cache/426b683b06fc1217d8e8303104d1c4c6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139