Ardeiul gras California Wonder

Cu multa vitamina C si A, acest soi de origine americana (dupa cum o arata si numele) este unul dintre cei mai buni ardei grasi disponibili, cu buna productie anuala, rezistenta crescuta la boli, daunatori si perioade secetoase, usor de cultivat si intretinut. Sunt ardei mari, la maturitate sunt de un rosu puternic, intens, cu gust usor dulce, aromat, pulpa crocanta si rezistenta la depozitare si transport, perfecti pentru salate, gustari, dar si pentru conservare sau retete dintre cele mai diverse. 
 
Este o varietate ce prefera un sol fertil, cu drenare buna, mult soare, iar pamantul trebuie sa fie in prealabil bine curatat de buruieni si pietris, si se recomanda sa se adauge si ingrasamant organic. Semintele vor fi plantate in mici ghivece sau jardiniere tinute in interior pana cand se formeaza rasadurile, care vor fi plantate in gradina sau sera dupa ce vremea s-a incalzit suficient, din martie pana spre inceputul lui mai. Rasadurile de ardei se vor planta la distanta de circa 50 de cm intre ele, in rand drept, dupa ce pamantul a fost sapat si afanat, dar si curatat de buruieni. Imediat dupa plantare si dupa ce pamantul este asezat cu grija la baza plantei se uda fiecare exemplar suficient pentru ca solul sa fie putin umed. Este un ardei ce are nevoie de umiditate, asa ca va fi stropit relativ des, dar folosind cantitati moderate de apa. Ardeiul gras California Wonder se va recolta incepand din luna iunie, sunt legume de dimensiuni mari, carnatie frumoasa, gustul este puternic, dulceag.

Foto: amazon.com

Articole asemănătoare

 • Ardeiul gras Robertina, gust dulce si savoare speciala

  Soi de ardei gras cu productie buna, Robertina este foarte apreciat de cultivatori si mai ales de cumparatori pentru gustul intens, dulceag, aromat, fiind o excelenta optiune pentru salate, conservare si alte retete diverse.

 • Salata de masline cu ardei gras si ceapa rosie

  Puteti folosi masline de un singur fel sau amestecate, dupa gust, iar pentru mai multa aroma inlocuiti ardeiul gras cu ardei copt.

 • Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute

  Unul dintre cele mai simple sosuri pentru cei care prefera aromele picante, intens si puternic, alaturi de dulceata zaharului si notele proaspete de ardei gras rosu. Pentru un sos mai putin picant curatati cu grija ardeiul iute si aruncati semintele. Cum are mult zahar nu este recomandat celor care vor sa slabeasca.

 • Ardeiul gras Mavras, un deliciu rar si inedit

  Varietate rar intalnita de ardei gras, cu gust dulce si aromat, pulpa tare si carnoasa, Mavras este un soi timpuriu excelent pentru salate, gustari, dar si pentru diverse retete in care veti putea profita atat de savoare, cat mai ales de colorit.

 • Piept de pui cu piper si sos de soia

  Un fel principal relativ usor de pregatit chiar si de catre cei fara prea multa experienta in bucatarie, cu gust usor picant care completeaza aroma ardeiul gras.


Warning: fopen(cache/b5bb5b3e851e74d38e64d78104c8a7d5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139